Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї

Ќовини

ї

»нтервюта »нтервю с ƒжони —мит, водещ на "»ндустриална мани€"

»нтервю с ƒжони —мит, водещ на »ндустриална мани€
"¬инаги съм бил много любопитен за неща като тези и винаги съм искал да науча повече. Ќад€вам се, че хората, които гледат "»ндустриална мани€", също ще научат нещо." ƒжони —мит
Cinefish.bg

»нтервюта
»нтервю с ƒжони —мит, водещ на "»ндустриална мани€"

30.09.2009, 18:20  |   ¬ид€на: 1662  |   синефиш.бг  |   »Ќ“≈–¬ё“ј

ѕрез есента на 2009 Discovery Channel стартира излъчването на сериала "»ндустриална мани€", който се докосва до механиката и инженерството в н€кои от най-големите индустрии на ≈вропа.
≈то какво сподели водещи€т ƒжони —мит за нови€ проект:

Ѕи ли се описал като индустриален маниак?

“≈, да, така мисл€. ¬ъпреки, че аз сами€т не съм инженер, произхождам от семейство на инженери. Ѕаща ми е пенсиониран строителен инженер, който е строил мостове и други големи обекти, а брат ми е инженер, който ремонтира водолазно оборудване и възстанов€ва довоенни Ѕентли-та наред с други неща. ¬инаги съм бил много любопитен за неща като тези и винаги съм искал да науча повече. Ќад€вам се, че хората, които гледат "»ндустриална мани€", също ще научат нещо. »скам да кажа, много е лесно да приемем стъклото например за нещо толкова обикновено, но се изисква много енерги€ за производството на ц€лото стъкло, което използваме в ежедневието. «а прозорци, за чаши за пиене, дори за телевизионни€ екран, на който гледате предаването.”

 акво от индустри€та и производството те очарова най-много?

“ƒа накараш всичко да работи възможно най-ефективно. Ѕързината ме очарова, както и начините да се произвежда енерги€ и т€ да се използва за други неща. ћного от процесите са за рециклиране на енерги€та. » много от машините са добри ... покарах н€кои доста странни машини, а те са проектирани да вършат наистина само едно нещо. ћоторната дърворезачка, ко€то карах в гората онзи ден в Ўвеци€, беше неверо€тна - и опасна, ако не знаете как да се справите с не€.”Ќ€кои от нещата, които правиш в шоуто, изглеждат наистина опасни.  ое е най-опасното нещо, което си правил досега?

““рудно е да се каже ... имаше много опасни ситуации. Ѕ€х доста нервен, когато носех 10 кг. експлозиви във фабриката за експлозиви преди н€колко седмици. ≈дин грам от т€х може да те убие. —илата им е просто огромна, а химикалите са доста нестабилни. ј когато правихме програмата за подземни€ околовръстен път в —токхолм, аз б€х този, който натисна копчето и взриви всичко. ћного готино. ќсвен това съм изкачвал н€кои високи кули. » още нещо, апендиксът ми се спука, когато б€хме на борда на норвежка петролна платформа. “р€бваше да ме вземат в болницата с хеликоптер и н€колко седмици не можех да работ€.”

—игурно научаваш много докато снимаш това шоу.  ои неща те изненадаха най-много?

“ћного, много неща. ѕътищата например. ¬ие не си и помисл€те колко много работа отива в изграждането на един път. ѕреди да се положи асфалта тр€бва да се направ€т толкова много неща. ƒа изравните зем€та, да се уверите, че почвата е стабилна и така нататък. ”сп€х да подкарам булдозер! ¬инаги съм искал да направ€ това, макар че мисл€, че направих дупка на грешното м€сто и екипът после тр€бваше да € запълни.  аучукът е другото нещо, което ме изненада. „овек предполага, че каучукът основно е рециклиран или синтетичен. јз не осъзнавах, че огромно количество от него все още идва от дървесен сок: мъж в гората, залепващ нож в едно дърво. “ова беше доста гол€ма шок.”ƒали тази програма е момчешка мечта, ко€то се сбъдва?

““ака е. »зраснах, като се катерех по дърветата, стро€х бърлоги в градината, карах колело, опитвах се да изград€ неща с това, което намирах в градинската барака на баща ми. “ова е същото нещо, наистина, но направено от възрастен. јз усп€х да подкарам машини, които никога не съм карал - и се справих със смъртоносни експлозиви. Ћично взривих ц€лата площ под зем€та в —токхолм. ћного съм горд от това.”«начи удивлението и любопитството, което виждаме в програмата, са истински?

““е са напълно честни и истински. “олкова съм щастлив, че мога да прав€ това. Ќо в същото време е важно да се подчертае, че това е образователна програма, въпреки че е различна от другите образователни програми, които могат да бъдат твърде скучни. Ќад€вам се хората да научават нови неща от всеки нов епизод.”

ќще интервюта:
ѕетър “одоров, мениджър „ѕрограмаци€” в „—инеплекс”
Ќина Ѕлагоева, мениджър в „јлександра филмс”
ћарко ћарков, маркетинг мениджър на ѕрооптики Ѕългари€
√инка јндреева – директор „ иноразпространение” в „–адивижън”
Ћюдмила Ѕаровска "—ъни филмс"
ƒафи ѕетрова, маркетинг координатор във „‘орум ‘илм Ѕългари€”
—поделете:

Cinefish.bg ќў≈ Ќќ¬»Ќ»
Cinefish.bg - ¬сичко за киното ћЌ≈Ќ»я Cinefish.bg - ¬сичко за киното


«а да напишете коментар, е нужно да влезете с ¬ашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg