Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Съюзени

Съюзени

Allied 2016
Споделете:  
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ
 

Страст, шпионски заговори и напрегнат екшън оплитат героите на Брад Пит и Марион Котияр в новия филм на признатия режисьор Робърт Земекис „Съюзени“. Филмът разказва историята на шпионина Макс Ватан (Пит), който през 1942 г. среща Мариан Бесежу (Котияр) от Френската съпротива по време на смъртоносна мисия в тила на врага в Северна Африка. Двамата отново се срещат в Лондон, а връзката, която започват, виси на косъм, подложена на изпитанията на размирното време и на ролите, които заемат в него - и двамата са шпиони. Още в първите кадри изкусителката Котияр подлага на тест героя на Брад Пит. А шансовете им да оцелеят, ако останат заедно, са 60:40 в полза на смъртта. Превъзмогнали на пръв поглед пречките пред любовта си и отдали се на семейно щастие, скоро Макс е съсипан от подозрения към Мариан – каква умела игра играе, какви тайни крие и дали не е изпратена от противниците да го унищожи... Или може би е тест от страна на британското разузнаване?


Коментари (1)
|
Коментирай »


Премиера в България: 02.12.2016
Световна премиера: 23.11.2016
Жанр: Романтичен, Трилър, Драма
2016 / 124 минути
Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст
Сценарист: Стивън Найт
Режисьор: Робърт Земекис
В ролите: Брад Пит, Марион Котияр, Лизи Каплан, Джаред Харис, Джейсън Матюсън, Анджелика Джоан
Разпространител:
Форум Филм България / Paramount Pictures
Други заглавия:
5 секунд тишины, Союзники, Aliados, Allied: Vertraute Fremde, Aliados, Alliés, Tajna veza, Szövetségesek, Allied: Un'ombra nascosta, Sajungininkai
Сайтове:
IMDB IMDB
alliedmovie.com alliedmovie.com

РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА
Критиците: Няма рецензии.
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
33
Гласувай:
МНЕНИЯ

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.
 
Зрител351
1 20.12.2016, 03:07
Оценка: 2
2 гласа
Филмът е приятен за гледане, а добре изработените костюми, мебели и декори потапят зрителя напълно в материалния свят на 40-те години на 20-ти век.
Първите 30 минути вървят като шпионски екшън. Добрите са млади и красиви и пердашат лошите с лекота. Някъде след края на акцията в Казабланка мислещият зрител се усеща, че не такъв филм е очаквал да види. В опит да избегне констатацията, че си е дал парите не за който трябва филм, той си казва, че тук трябва да има нещо повече, че нещата не са каквито изглеждат. Така се и оказва. Опитният зрител знае, че холивудската драма задължително започва с рисуването на пасторална картина на хармония, любов и безоблачно бъдеще. После изневиделица гръмва лимонката с житейските неприятности. Това го има и в този филм. Когато драматичният обрат в живота връхлита главния герой, той не се поддава на течението, а започва упорито да му се съпротивлява – както на тихия, така и на другия фронт. Историята завършва почти както при Ромео и Жулиета. Казвам „почти“, защото в този случай има оцелели. За оцелелите има и „хепи енд“.
Филмът търпи критика по отношение на сценария. Има захаросани сцени на семейно щастие, които вървят на някой сапунен сериал. Има детински пресъздадени военни сцени, които сякаш са извадени от рисуван филм. Има житейски неубедителни действия на героите, сякаш гледате филм на Сталоун, сниман в България. Например, главният герой тръгва да отвлича британски военен самолет, за да качи семейството си и да избяга от британците. Веднага изниква логичният въпрос къде ще избяга. Да не забравяме, че действието се развива в самия разгар на Втората Световна Война. Поведението на героя до този момент не дава индикация, че смята да се предава на немците. Единственото място, където по това време човек е можел да се спаси от войната е Швейцария, само че тя е далече и всичката територия до там е окупирана от нацистите.
Актьорската игра е на ниво, особено на главните изпълнители. Брат Пит е сдържан и събран, докато Марион Котияр се раздава щедро – тя е очарователна, закачлива, с лекота е весела и сериозна. За М. Котияр това се предполага и от по-сложната структура на ролята й.
Сега за секс-сцената в колата. Истина е, че има силна еротика в тази сцена. Трудно обаче може да се приеме за сексуална. Да се прави любов на предната седалка на автомобилче с размерите на съвременно Мини-Купър е по-скоро акробатика, отколкото секс. Героите нито дръпнаха назад седалките, нито спуснаха облегалките – очевидно по онова време колите не са имали тези функции. Сцената е заснета изключително художествено, да го кажем, с мярка към разголването и фокус върху преживяването. Освен това е и майсторски заснета – камерата постоянно се движи в кръг около героите, сякаш в съзвучие с вилнеещата навън пустинна буря.
 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


Съюзени (2016)

Allied
 
 

Трейлъри

 

Ретроспект,Retrospect - Ретроспект Гарванът,The Crow - Гарванът Претендентите,The Challengers - Претендентите
Каскадьорът,The Fall Guy - Каскадьорът Каскадьорът,The Fall Guy - Каскадьорът Заешка Академия,Rabbit Academy: Mission Eggpossible - Заешка Академия
Жокера: Лудост за двама,JOKER: FOLIE A DEUX - Жокера: Лудост за двама Spy x Family Code: White,Spy x Family Code: White - Spy x Family Code: White Покажи ми Луната,Fly Me to the Moon - Покажи ми Луната

  1. 4.
    Дом на Блаженство,Abode of Bliss - Дом на БлаженствоДом на Блаженство Официален трейлър - Дом на Блаженств...
  2. 5.
    Сине Гранд,Cine Grand Bulgaria - Сине ГрандСине Гранд Кинематографично изживяване с изключ...
  3. 6.
    Каскадьорът,The Fall Guy - КаскадьорътКаскадьорът 100% тръпкаПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg