Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Руси амбиции и неволи

Руси амбиции и неволи
Ана Фарис, която стои перфектно като момиче на “Плейбой”, всъщност е магистър по английска литература, колкото и да е изненадващ този факт.
Cinefish.bg

Рецензии
Руси амбиции и неволи

31.10.2008, 19:18  |   Видяна: 5285  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
от Мариана Иванова

Как да не ви домилее като видите блондинка? Една такава мила, прекрасна, усмихваща се, розова и силиконова. Създадена само да пърха с мигли и да мърка, да позира и да се съгласява. Една жива кукла, издялкана и направена по каталог. За едно такова слънчице става дума и в един от премиерните филми тази седмица - “Флиртология”.

Ана Фарис, която стои перфектно като момиче на “Плейбой”, всъщност е магистър по английска литература, колкото и да е изненадващ този факт. Филмът на Фред Улф, с който той дебютира на големия екран е весел, перхидролен и много американски. В него ще ви разкажат за всякакви нрави, правила и традиции в Щатите, които вас нито ви интересуват, нито ще разберете нещо от тях.
Например - за различните сестрински общества, съревнованията помежду им и имиджа на надзирателките (доста неподходящ превод, но пък наистина е трудно да се намери еквивалент на “house mother”).

Или пък какво амбицира и на какво са способни студентките, които живеят в “къщите”, за да спечелят на своя страна повече съквартиранти. Тоест ако не можеш да привлечеш определен брой наематели - губиш къщата. Абсолютно необясними и странни взаимоотношения, различни от познатия по нашите ширини тандем – домакинката и студентите. Или ако си в добри отношения с нея, присъствието в общежитието ще ти е песен.

Освен типично американски подробности във филма можете да видите още ефекта “грозното патенце”- подплатен с много грим и фешън дрешки или как ако по-грозноватите тинейджърки се облекат добре и сложат къси поли- момчетата моментално забравят за спретнатите в колежански пуловерчета отличнички с диадеми.

Лентата ни предоставя и апетитни за силния пол кадри от имението на “Плейбой”, щи получим и ценната информация – на колко години момичетата на Хю Хефнър се “водят” стари.

Всъщност, ако не успете да се засмеете на наивността на Шели (Ана Фарис), ще ви стане тъжно. Не за малоумните момичешки крясъци, а за бюджета, с който разпалагат учебните заведения в САЩ. Ще бъдете сериозно подразнени, направо грозна завист ще ви завладее.

Колкото и филмът да изглежда момчешки, той всъщност си остава момичешка комедия. Така че едва ли на младежите ще бъдат достатъчни десетината минути “руси” кадри от замъка на Хю, за да изтърпят хихикането, пищенето и женските дразги в останалите 90 минути. Та, освен да прибавят малко флиртоложки реплики в използвания от тях жаргон, май за друго лентата не става.


Още рецензии
Спасение дебне отвсякъде българското кино
Патологични срещи от познатия вид
Правителството като Биг Брадър
Дебилни братя
Революционно събуждане в чернобяло
Лисичи урок по човечност
Актьорски ураган по Стилър
Как обичат роботите
Шведска рапсодия в гръцко синьо
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

2 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 28.11.2010, 07:33
Оценка: 0
0 гласа

блондинката е най-умното същоство подобно на човека

 
 
 
lus Неутрално
2 17.11.2010, 04:58
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg