Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Актьорски ураган по Стилър

Актьорски ураган по Стилър
И докато Блек, Стилър и Круз използват един и същ арсенал от жесто-мимични средства, Робърт Дауни – мл. показва нещо по-различно
Cinefish.bg

Рецензии
Актьорски ураган по Стилър

20.09.2008, 12:03  |   Видяна: 2661  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
от Мариана Иванова

Няма спасение от пародиите. Техният брой непрекъснато се увеличава, а кръгът на осмиваните филмови жанрове се разширява. Отдавна свикнахме (даже успяха да ни омръзнат) както сериите за “голите пищови”, така и “страшните филми”. Видяхме това лято и първият шпионски опит и дойде ред на военната тема. Може би за доста хора няма да е много смешна тази шега, но за пародиите граници няма.

Смешният човек Бен Стилър, който познаваме от режисьорските му проекти – Хапки от реалността (1994) ,”Кабелджията” (1996), “Зулендър” (2001) и актьорските му изяви в “Ах, тази Мери” (1998), “Запознай се с нашите” (2000). за пореден път се появява пред и зад камерата в “Тропическа буря”. Той самият с изключителни комедийни заложби, събира компания от доказани смешници (Джак Блек) и недотам веселяци, но доказали се с актьорските си качества (Робърт Дауни - мл., Ник Нолти). Получава се еднородна пародийна смес. Забърканата тропическа история е джунглово зелена и остороумна, но нейният гръбнак се държи на имената, които участват в нея. В полезрението й попадат както военните саги, които изобилстат от батални сцени, така щрихира с чувство за хумор и холивудската филмова машина. Звездният актьорски състав успява да се справи нелесната задача да играе по две роли – както във всички филми, в които се снимат филми.

И докато Блек, Стилър и Круз използват един и същ арсенал от жесто-мимични средства, Робърт Дауни – мл. показва нещо по-различно. Той се справя мъжки с афроамериканския акцент. Неговият образ е хомогенен и убедителен. Разбира се, без подходящ грим едва ли щеше да е толкова автентичен, но все пак заслугата да изнесе трудния образ на талантливите си плещи е лична.. С което доказва, че освен Чаплин и Лари може да е и Кърк.

Феновете на пародийните гаргари не могат да се оплачат от тазгодишното
предлагане. Добре подгрети от “Умирай умно” и “Тропическа буря” остават в очакане на “Бедствие и други катастрофи”. Успокоителен факт за тези, които не симпатизират на жанра е, че също имат възмжност за избор. Освен чуждестранните по-сериозни заглавия, могат да заложат и на двата нови български филма- “Дзифт” и “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”. Наистина са много добри.      

Още рецензии
Спасение дебне отвсякъде българското кино
Патологични срещи от познатия вид
Правителството като Биг Брадър
Дебилни братя
Революционно събуждане в чернобяло
Лисичи урок по човечност
Актьорски ураган по Стилър
Как обичат роботите
Шведска рапсодия в гръцко синьо
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Неутрално
1 17.11.2010, 01:43
Оценка: 0
0 гласа

Не си падам по пародии, но тази определено е сполучлива!

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg