Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Роман Полански остава под домашен арест

Роман Полански остава под домашен арест
Съдът се опасява, че има голяма вероятност Полански да напусне страната и затова постанови режисьорът да остане под домашен арест
Cinefish.bg

Артисти
Роман Полански остава под домашен арест

26.11.2009, 09:50  |   Видяна: 2307  |   actualno.com  |   АРТИСТ

Швейцарски съд освободи от затвора Роман Полански под гаранция в размер на 4,5 милиона долара, съобщи Асошиейтед прес. Съдът се опасява, че има голяма вероятност Полански да напусне страната и затова постанови режисьорът да остане под домашен арест, предаде КРОСС.

Роман Полански бе задържан в края на септември при пристигането му на кинофестивала в Цюрих, в съответствие с американска молба за международно издирване, разпространена през 2005 година.

На 18 октомври, поради влошаване на здравословното му състояние, режисьорът бе хоспитализиран за няколко дни в цюрихска болница.

През 1977 г. Роман Полански е признат за виновен от американски съд за интимна връзка с 13-годишно момиче. Той постига споразумение със съда, но след като е заплашен, че ще прекара в затвора по-дълго време, отколкото е договорено, през февруари 1978 г. напуска САЩ и бяга във Франция.

В началото на тази година съдът в Лос Анджелис отхвърли иска на режисьора да бъде преустановено започнатото преди повече от 30 години дело срещу него.

Очаква се до дни швейцарското министерство на правосъдието да реши дали да изпълни решението на съда или да го обжалва във федералния съд, тъй като САЩ поискаха неговото екстрадиране.Още новини:
Доктор Хаус в епизод от анимационната поредица "Family Guy"
Хю Джакман във филм на Спилбърг
„Железният човек 2” на корицата на „Empire”
Мег Райън се среща с Джулиън Макмахън
„2012” отново e на първо място в родния бокс офис

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg