Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Първите екранни роли на актьорите, номинирани за Оскар тази година

Първите екранни роли на актьорите, номинирани за Оскар тази година
Cinefish.bg

Теми
Първите екранни роли на актьорите, номинирани за Оскар тази година

18.02.2019, 09:36  |   Видяна: 917  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Повечето актьори се появяват в началото на кариерата си най-често в някое не толкова популярно телевизионно шоу. Може да се окаже, че днешният епизодичен гост в даден сериал е бъдещ супер успешен актьор, който печели награди след награди, благодарение на съчетанието от съдба, късмет и талант. Разбира се, че има и още много други обстоятелства, които биха могли да помогнат за това даден талант да се издигне до най-високото признание в индустрията, каквото несъмнено е получаването на наградата Оскар. Ето поглед към ранната работа на всички номинирани за тази награда тази година актьори - с изключение на един единствен – номинираната в категорията за на-добро изпълнение в главна роля Ялица Апаричио, за която всъщност „Рома“ беше първата й актьорска работа.

Крисчън БейлНе обръщайте внимание на коментара, течащ върху клипа по-горе. Просто станете свидетели на една от първите изяви на Бейл на екрана. Това е част от мини-сериала на BBC от 1987 г. „Heart of the Country“. По-късно същата година „Империята на Слънцето“ ще го превърне в изгряваща детска звезда.

Брадли КупърБи било най-лесно да отбележим първия актьорски опит на Купър, като откроим участието му в двата сезона на хитовия телевизионен сериал на Джей Джей Ейбрамс "Наричана още". Но преди това е трудно да отречем краткото му, но харизматично присъствие в епизод от втори сезон на "Сексът и градът", озаглавен "Ергените ги убиват, нали? "

Рами Малек
Не се ядосвайте много, че сте забравили, че Рами Малек направи малка, но забележима роля в епизод от четвъртия сезон на „Момичетата Гилмор“  - “In the Clamor and the Clangor”. Въпреки че първият му официален актьорски кредит не е толкова значителен, от сцената по-горе можете да видите много ясно, че той притежава заразителна енергия, която в последствие го насочва към ролята му на Фреди Меркюри, без значение, че темата на диалога е местните пастори на града.

Уилям ДефоПрез 1986 г. актьорът бива избран да участва в една от частите на антологичната поредица на HBO „The Hitchhiker“. Той играе (както става ясно по-горе) писател, който фалшифицира собствената си смърт в търсене на „безсмъртие“. Колкото и години да са минали, тези негови силно изразени скули остават все същите.

Виго МортенсенДръжте си очите широко отворени около втората минута на този клип от 1985 г. на шоуто на ABC „After School Special - High School Narc“.  Там ще видите един много рус и много напушен Мортенсен, мотаещ се в класната стая. Вероятно има по-добри клипове с Мортенсен от този му актьорски период, но никой от тях не е от телевизионен филм, наречен „Гимназиалният загубеняк“…

Глен КлоузКлоуз направи скока от телевизията към филмите сравнително бързо в началото на 80-те години, макар че в крайна сметка тя се завръща след много години на малкия екран в запомнящи се сериали като „Щитът“ и „Щети“. Но през 1989 г. номинираната шест пъти за Оскар актриса беше водещ на шоуто "Saturday Night Live". Тя за първи път се престраши да се забавлява с една от най-емблематичните си роли - Алекс от „ Фатално привличане ”. Пародирайки образа, тя се оказва в „група за подкрепа“ на хора със зависимости. Не е най-новаторската комедийна концепция, но пък тя наистина ни кара яко да се посмеем.

Оливия КолманКариерата на Колман започва в телевизията, по-специално в редица комедийни сериали и скечови предавания (включително завинаги класическия британски хумористичен скит „Мичъл и Уеб”). За бързо впечатление на нейния непослушен талант, можете да видите горната компилация от участието ѝ в първата по-голяма роля, в сериала „Brusier”. Тя е истинско комедийно удоволствие.

Лейди ГагаСтефани Джерманота не е извършила много актьорска работа извън тази на образа ѝ, известен на света като Лейди Гага. Но ние никога няма да забравим нейния симпатичен чар като „Момиче от басейна 2“ в този епизод на третия сезон на "Семейство Сопрано".

Мелиса МаккартиИзпълнението на Маккарти в  тазгодишния ѝ филм “Can You Ever For Me Me For Me?“ ни представя в съвсем ново амплоа тази актриса. Но за мнозина ролята, с която пробива на малкия екран е сладката и повърхностна Суки Сейнт Джеймс в легендарния сериал „Момичетата Гилмор“. Дълги години тя ще играе само подобни образи в кариерата си…

ДАССподелете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg