Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї

Ќовини

ї

»нтервюта »нтервю с –оуз Ѕърн за фантастични€ екшън У’-ћен: ѕърва ¬ълнаФ

»нтервю с –оуз Ѕърн за фантастични€ екшън У’-ћен: ѕърва ¬ълнаФ
¬ режисирани€ от ћатю ¬он фантастичен екшън У’-ћен: ѕърва ¬ълнаФ, австралийската актриса –оуз Ѕърн изпълн€ва рол€та на доктор ћойра ћактагърт.
Cinefish.bg

»нтервюта
»нтервю с –оуз Ѕърн за фантастични€ екшън У’-ћен: ѕърва ¬ълнаФ

07.06.2011, 12:22  |   ¬ид€на: 4092  |   синефиш.бг  |   »Ќ“≈–¬ё“ј
¬ режисирани€ от ћатю ¬он фантастичен екшън “’-ћен: ѕърва ¬ълна”, австралийската актриса –оуз Ѕърн, позната на зрителите от хитовете ““ро€” и “ѕророчеството”, изпълн€ва рол€та на доктор ћойра ћактагърт. √ероин€та е известна с това, че за разлика от повечето главни герои във филма, т€ не притежава никакви суперсили. Ќо въпреки това, е един от най-важните образи във вселената на “’-ћен”.

«а първи път, ћойра ћактагърт се по€ви, макар и за кратко, в третата част, “’-ћен: ѕоследни€т сблъсък”, където бе изиграна от английската актриса ќливи€ ”ил€мс (“Ўесто чувство”). ћактагърт е един от най-близките сътрудници на професор ’, и ръководител на “÷ентъра за изследване на мутантите”. Ќо в сценари€ на “’-ћен: ѕърва ¬ълна”, героин€та е представенa по различен начин – тук, в изпълнение на –оуз Ѕърн, т€ е американка и представл€ва връзката между екипа мутанти на „арлс  савие- професор ’ и ръководството на ÷–”.

ѕо време на интервю, проведено на снимачната площадка на филма, –оуз Ѕърн поговори за ћойра ћактагърт и нейните взаимоотношени€ с главните герои „арлс  савие- професор ’ и ≈рик Ћеншър-ћагнито.

–оуз Ѕърн за фантастични€ екшън У’-ћен: ѕърва ¬ълнаФ

 ак бихте описали досегашните си прежив€вани€ на снимачната площадка?

–оуз Ѕърн: јктьорски€т състав е прекрасен. —ъбрали са страхотна група. » всичко до момента протече неверо€тно. ¬секи е помага на други€, и е интересно как идеите еволюират от момента в който стъпим на снимачната площадка. Ќе очаквах това да се случи. » изглежда, че всички се опитват да инжектират чувство за хумор в ц€лата ситуаци€.

ј и ц€лата атмосфера на 60-те години помага…

ƒа, наистина е така.  “ова е един съвсем нов подход към тази поредица. Ќа мен лично много ми харесва, че действието се развива през 60-те и че мо€та героин€ е всъщност една от първите жени, които са работили в ÷–”.  ј работата с ƒжеймс ћакавой беше страхотна. ¬инаги съм харесвала изпълнени€та му и се радвам, че повечето ми сцени във филма са именно с него. “ова е съвсем различно прежив€ване за мен, н€мащо нищо общо с “Ўаферки” и “ўети” (сериала в който Ѕърн изпълн€ва една от главните роли).

ћойра не е мутант. “ака че от не€ изисква ли се да участва в екшън-сцени?

Ќе, т€ е много праволинейна. »ма участие в една екшън-сцена накра€, но нищо прекалено. ¬се пак, т€ е важна част от този момент.

–оуз Ѕърн за фантастични€ екшън У’-ћен: ѕърва ¬ълнаФ

«авиждате ли на мутантите и техните сили?


ƒа, определено. ¬същност, говорихме за това преди един ден, докато б€хме на вечер€. ¬секи казваше каквa суперсила би искал да притежава, ако е мутант. Ќевидимостта бе най-желаната сила, също така и четенето на мисли и възможността да летиш. Ѕ€х заедно с ƒженюъри ƒжоунс (ко€то също участва в “’-ћен: ѕърва ¬ълна”) и н€колко други при€тели, и просто изведнъж започнахме да говорим за мутантски сили. Ѕеше забавно. ќт много време не съм участвала в подобен разговор.

«а какво бихте използвали вашите сили. «а добро или лошо?

“р€бва да е за добро, нали? Ќо кое е добро и кое е лошо? “ова, което е добро за мен, може да бъде лошо за друг човек…

ћоже ли да поговорите за взаимоотношени€та между „арлс и ћойра?


»нтересно е. ћойра е много честна и трудолюбива. ¬сичко, което прави е в полза на ÷–”. ¬ началото, „арлс е просто един флиртаджи€ и отношени€та им не са толкова добри. Ќо с течение на времето, те станат все по-добри при€тели. “ой (ƒжеймс ћакавой) е много забавен и си паснахме веднага.

»ма ли романтична връзка между героите?

ƒа, може да се каже, че има нещо повече от при€телство.

–оуз Ѕърн за фантастични€ екшън У’-ћен: ѕърва ¬ълнаФ

»нтересувахте ли се от комикси, преди да участвате във филма?


“¬същност не. Ќо точно заради това се заинтересувах този проект.  »маше един страхотен човек, който идваше на снимачната площадка – той знаеше абсолютно всичко за “’-мен” и разполагаше с всеки комикс, създаден досега. ѕомагаше на всеки един от нас. Ќа мен ми представи всичко свързано с ћойра. “ова ме заинтригува много – тази героин€ съществува от много време и имах възможността да вид€ как изглежда. Ќо има и н€кои разлики. ¬ комикса, т€ е шотландка, а във филма е американка. ћного ми хареса да бъда в тази рол€. “ова е героин€, ко€то е част от тази огромна вселена. –еших да провер€ какво има в ”икипеди€, и се оказа, че информаци€та за не€ е дълга почти колкото “¬ойна и ћир”!

¬иждали сме ћойра и преди на големи€ екран…

ƒа, т€ беше в третата част, изиграна от ќливи€ ”ил€мс. Ќо там, т€ е по-сдържана. јз се опитах да € направ€ по-забавна и дори малко по-досадна. Ќо, над€вам се, не прекалено.  “€ е като “Ћигата на мира” – опитва се да запази реда във всичко.

¬ли€ете ли се по н€какъв начин от изпълнението на ќливи€ ”ил€мс?


Ќе толкова много, защото т€ се по€ви само в н€колко кратки сцени. »ма моменти в които ƒжеймс ћакавой се доближава до изпълнението на ѕатрик —тюарт, но като ц€ло никой не ни е задължавал да копираме предишните филми. Ѕрайън —ингър (режисьора на първите два филма от поредицата) надзирава цели€ проект, и затова н€маме притеснени€. ’убавото е, че когато стане дума за героите, никой не е прекалено настойчив, и ние разполагаме със свободата да добав€ме нови неща към сценари€.

 аква е рол€та на ћойра в ц€лостната истори€?

ќтношени€та й с ћагнито са много обтегнати, защото той просто не в€рва на хората. “ой не иска хора и мутанти да бъдат интегрирани в едно – желанието му е да има разделение. Ќо ћойра е на противоположни€ полюс – т€ в€рва, че общите сили могат да помогнат в битката по време на —тудената война. “€ е много изобретателна и амбициозна, и затова има гол€мо напрежение между не€ и ћагнито. “ой не й в€рва и см€та, че т€ има връзка с „арлс. јз възприемам ћойра като човека, който се опитва да контролира ц€лата ситуаци€. “€ е човека, който представ€ правителството и т€ разполага с нужните знани€ и идеи. —ъщо така е и напълно убедена, че хората и мутантите могат да си помагат взаимно.

–оуз Ѕърн за фантастични€ екшън У’-ћен: ѕърва ¬ълнаФ

 акъв режисьор е ћатю ¬он?

“ой е много отзивчив и колегиален. ќбича да изслушва актьорите си и винаги е готов да отговори на въпросите ти. «абавен е, и като режисьор е много добър в това да интегрира нови идеи в сценари€ или сцената ко€то снима. ј за това се изисква гол€м талант и ловкост. “ой прекара малко време в јвстрали€ и там имах възможност да науча повече за него. “огава разбрах, че е всъщност един много интелигентен и добродушен човек.

ѕартньори на –оуз Ѕърн в “’-ћен: ѕърва ¬ълна” са актьорите ƒжеймс ћакавой (“Ќеуловим”),  евин Ѕейкън (“–eката на тайните”), ћайкъл ‘асбендер (“√адни копилета”) и ќливър ѕлат (“Ќито дума”).

Ѕългарската премиера на фантастични€ екшън ще се състои на 10-ти юни.

—поделете:

Cinefish.bg ќў≈ Ќќ¬»Ќ»
Cinefish.bg - ¬сичко за киното ћЌ≈Ќ»я Cinefish.bg - ¬сичко за киното


«а да напишете коментар, е нужно да влезете с ¬ашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg