Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 

Коментари на Г. Иванов


Моите коментари:
10 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
Г. Иванов
305.06.2013, 06:45
Оценка: 1
1 гласа
Коментар за: “Бързи и яростни 6” е отново на върха на родната бокс офис класация
Мерси за коментара.

Но в случая става дума за 270 хиляди лева, а не за 270 милиона долара. В анализа на конкретния филм са споменати цифрено само българските приходи, а не световните. Мисля, че има недоглеждане от ваша страна.

Колкото до приходите извън Америка филма се представя доста по-слабо от конкурентните Железният човек 3 и Бързи и яростни 6. Ще подобри постигнатото от първата част, но на общия фон приходите не са впечатляващи. Просто популярността на Стар Трек не е толкова голяма колкото на другите големи франчайзи като Батман, Железният човек, Трансформърс, Бързи и яростни и Карибски пирати. Да, предстоят премиерите в няколко други държави и дори Пропадане в мрака да достигне 500 милионната граница пак ще бъде доста по-назад от гореспоменатите два конкурентни филма. Ще бъде счетен за хит, но не и за голям хит. Преди десет години спечеленото от втория Стар Трек до момента би наредило филма директно сред най-големите хитове на лятото, но с навлизането на по-скъпите триизмерни и IMAX-прожекции границата на успеха се вдигна значително. Сега сумата от 500 милиона долара в световен мащаб трябва да бъде нещо сравнително лесно постижимо за скъп триизмерен филм, който е част от вече изграден франчайз.

Просто очакванията в наши дни са по-големи.
 
Г. Иванов
504.05.2013, 08:07
Оценка: 2
2 гласа
Коментар за: “Междузвездни войни: Епизод VII” – нова информация за филма от режисьора Джей Джей Ейбръмс
Здравей. Мерси за коментара.

Що се отнася до отделните филми все още никой не знае как точно ще се излъчват. От Дисни потвърдиха, че ще има такива филми, но никой все още не знае кога точно ще тръгне първия спиноф. Няма официален график и дати. Поне за момента. Всичко в интернет е слухове и спекулации. Ясно е че ще се редуват, но от Дисни няма да искат да има претоварване на пазара, така че спинофите ще бъдат ограничени по отношение на броя филми в съпоставка с филмите от основната поредица. А и всичко ще зависи от представянето на спинофите в бокс офиса. Едно е сигурно: първия спиноф няма да тръгне по кината преди 2015 година. И разбира се, не всяка година ще излиза по един основен отделен филм. Вмъкнах нарочно израза "Паралелно с новите ленти ще бъдат заснети и няколко отделни филма". Думата "заснети" я използвам като индикатор, че работата (разработване, снимачен процес и т.н.) ще протича едновременно, а не че премиерите ще се състоят всяка година. Докато се работи по основните филми ще се работи и по спинофите. Както е в момента. В момента се работи едновременно върху разработването на сюжетите на Епизод 7, със сценарист Майкъл Арнд, и на отделния филм, със сценаристи Лорънс Каздан и Саймън Кинбърг. Но снимките на Епизод 7 ще започнат преди снимките на спинофа, тъй като графика на филма на Ейбръмс е в малко по-напреднал стадий. Отделният филм е в по-ранен етап на развитие. Тепърва трябва да се избира режисьор.

Колкото до персонажите в спинофите самия президент на Дисни Боб Айгър потвърди, че тези филми ще разказват именно за "най-известните герои" от вселената на Star Wars. Предположението че тези филми всъщност ще се въртят около основната поредица е добро, но съдейки по казаното от Айгър това не е плана на Дисни. На практика ще става дума за отделен франчайз, който ще е фокусиран върху определени герои, които са достатъчно популярни за да вкарат публика в кината. Боба Фет, Йода и Хан Соло са определено едни от най-известните и обичани герои и е логично да се смята че именно те ще се сдобият със свои отделни филми. Много киносайтове на Запад са уверени, че става дума именно за тези трима персонажи и някои от тях дори го представят като потвърден факт. Но не е така и поради тази причина не исках да изпозвам думата "потвърдени".

И аз лично смятам, че може да има директна връзка между спинофите и основната поредица, но в крайна сметка това е само предположение. Единственото което е потвърдено за момента е че отделните филми ще са за "популярни герои от вселената на Star Wars". Но до края на есента със сигурност ще се появи повече информация.


Отново, благодаря за коментара. Весело посрещане на Великден.
 
Г. Иванов Неутрално
1007.10.2012, 03:45
Оценка: 2
2 гласа
Коментар за: Looper: Убиец във времето
Райън Джонсън направи нещо много умно и рядко срещано като пусна аудио коментара си (който по принцип винаги се пази за DVD-изданието) в интернет предварително за да могат тези които искат да гледат отново Looper на голям екран да го гледат като същевременно слушат и режисьорското обяснение. Аз лично гледах филма за втори път на кино именно по този начин и беше наистина доста интересно преживяване.

Джонсън разяснява много неща и говори точно за тези аспекти, които бяха изтъкнати в тази рецензия - за грима на Левит, за по-младата версия на героя на Джеф Даниълс (който никога не напуска леговището си точно заради възможността от неочаквана среща с по-младото си аз) и за сай-фай визията на филма, която не е била лесна за постигане имайки в предвид бюджета от 30 милиона долара.

Препоръчвам на заинтересованите да гледат филма за втори път на кино с коментара на Джонсън. Телефон, слушалки и готово. Самият коментар е безплатен за сваляне и лесно може да бъде намерен чрез Гугъл.

Казаното от Джонсън в този коментар едва ли ще промени мнението на тези които не са харесали филма, но поне ще отговори на някои въпроси свързани със сюжета и героите.
 
 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg

Начало » Филми »