Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Хрониките на Нарния: Плаването на Разсъмване

Актьорите и тяхното пътешествие - Хрониките на Нарния: Плаването на Разсъмване / информация за филма

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader 2010
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Актьорите и тяхното пътешествие

03.12.2010  |   синефиш.бг
Джорджи Хенли е първият избран актьор за „Хрониките на Нарния: Лъвът, Вещицата и Дрешника” през 2003. Тя е само на седем, без какъвто и да е предишен опит като професионален актьор. Осем години по-късно, Джорджи вече е прекарала почти половината си живот до момента в лоното на Нарния. Личностното й израстване през трите филма отразява преживяното от героинята й Луси, особено в новия филм. Разбира се приключенията на Луси се случват във вълшебния свят на Нарния, докато тези на Джорджи в една по-различна фантастична реалност – Холивуд.
 
„Бях малко неспокойна при завръщането си в Нарния за трети път.”, признава Джорджи. Вероятно безпокойствието й се дължи на осъзнаването на факта, че е единствената главна героиня в историята. Освен това Луси е доста променена след предишното посещение на Нарния.  „Тя преживява онзи етап, в който всеки се чувства несигурен.”, казва Джорджи. „Луси все още иска да бъде като сестра си Сюзън и също толкова красива.”
 
Скандар Кейнс е на 12, когато е избран за неуверения Едмънд в първия филм. Докато, Джорджи ще продължи актьорската си кариера, той има други планове. По време на заснемането на филма, Скандар е приет в Кембридж, където ще се посвети на арабския. В края на пътешествието, когато Аслан обяснява на Луси и Едмънд, че никога няма да се завърнат в Нарния, Скандар, подобно на героя си, се превръща от дете във възрастен.
 
Пътешествието на „Разсъмване” изправя Едмънд пред страховито изкушение в лицето на злата бяла вещица, чиято роля отново изпълнява Тилда Суинтън. Бялата Вещица се явява в съня му с предложение за мощ и слава, надхвърлящи постиженията на брат му.
 
„ХРОНИКИТЕ НА НАРНИЯ:ПЛАВАНЕТО НА „РАЗСЪМВАНЕ” бележи израстването на Бен Барнс и неговия кино образ, Крал Каспиян. „Каспян управлява Нарния от три години.”, обяснява Банрнс. „Той е водил и печелил битки. За завръщането ми в ролята на Каспиян, имах нужда от увереност и авторитет. Бях доволен от няколкото години прекъсване, които имах на разположение между двете продукции, защото ми позволиха да се занимавам с други неща и да добия допълнителна увереност, която да използвам в пресъздаването на героя.”
 
„Каспиян усеща липсата на семейство и силно бащино присъствие.”, отбелязва той. „В известен смисъл той замества по-големия брат за Луси и Едмънд, като заедно с това ръководи и хората си. Изкушението за Каспиян е да срещне баща си. Той осъзнава обаче, че той има отговорности към Нарния, народа си и бащиния завет.”
 
Когато Барнс се снима в „Хрониките на Нарния: Принц Каспиян”, той е никому неизвестен актьор, нов в семейството на „Нарния”. Младият Уил Полтър, който превъплъщава Юстъс, се намира в подобна ситуация. Докато изпълнява ролята на неприятния Юстъс, когото описва като „абсолютен пикльо”, той печели симпатиите на останалите актьори и членовете на екипа.
 
Подобно на останалите главни герои, Юстъс също се изправя пред своето изкушение, което в неговия случай е островът на златната вода. Това води до изумителното му превръщане в дракон, което на свой ред помага на Юстъс да стане по-добър човек. „Драконът е интересен и важен образ, защото е Юстъс.”, казва отговорника за специалните ефекти Адам Валдез. „Така че придадохме на Дракона определени черти на Уил/Юстъс.”
 
Валдез ръководи и анимирането на Рийпичийп, смелият войн на Калспиян, който става приятел и защитник на Юстъс. Това са познати за Валдез води, чиито отговорности като Директор анимация в „Хрониките на Нарния: Принц Каспиян”, включват създаването на Рийпичийп. „В този филм състарихме малко Рийпичийп”.
 
„Рийпичийп е ключов образ. Връзката му с Юстъс е един от най-важните елементи във филма.”, казва Аптед. „Човешките черти на анимираните герои са ключа към предаването на историята на Луис. Той беше въведен в предишния филм и сега е по-стар, по-мъдър и със съдбоносна роля.”
 
Британският актьор Саймън Пег дава гласа си на Рийпчийп. Почитател от дете на книгите за „Нарния”, той не пропуска възможността да се превъплъти в един от най-обичаните образи в сагата.
 
Подобно на приятелите си на борда на „Разсъмване”, Рийпчийп също има важни цели. „Това, което иска Рийпчийп е да стигне до края на света и да се оттегли в страната на Аслан.”, разказва Пег. Частта, в когато пътешествениците стигат страната на Аслан е единствената сцена, в която се срещат двамата главни анимирани герои на филма – лъвът Аслан и Рийпчийп.

 
 
[+] Cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Cinefish.bg
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Велин Манов
[+] Operationkino.net
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Димитър Дринов
[+] в-к Новинар
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Димитър Николов
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Жени Монева
Среден резултат: 68/100

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg