Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Хрониките на Нарния: Плаването на Разсъмване

Хрониките на Нарния: Плаването на Разсъмване / мнения, коментари

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader 2010
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ
15 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
gergana989...
1 06.02.2011, 05:07
Оценка: 1
1 гласа
пишете на скайп geri_cleo11 ако искате сайта
 
 
 
zornitsa12...
1 17.03.2013, 01:13
Оценка: 1
1 гласа
какъв е сайта??????????
 
 
 
gergana989...
2 06.02.2011, 05:06
Оценка: 1
1 гласа
е не е нужно да ходите на кино за да го гледате намерих един сайт и там всички току що излязли от 1990-2011 година могат да се гледат със суптитри.яко е (thu mbup)(thumbup )(th umbup)(thumbu p)(t humbup)(thumb up)
 
 
 
tomazi Неутрално
3 22.01.2011, 08:45
Оценка: 0
2 гласа
Нарния е една от любимите ми поредици както от книги, така и от филми.Сега след като гледха и третата част от филма, това се затвърждава.Въпреки, че вторият филм ми остава фаворит до сега, мисля, че тази трета част (надявам се не последна) също ми се стори интересна.Допълнетелна цена на билета си заслужава от гледна точка на визуалните ефекти и добавено "Д" То си личеше и наиситна беше прекрасно да се гледа )за разлика от Сблъсъкът на титаните).Нямаше размазани сцени, а една прекрасна феерия от цветове.Мишлето много ми хареса като герой.Единственото, което дразнеше във филмът бяха детинските изпълнения на някой от героите, дори и на принц Каспиан, който уж трябва да е по-мъдъер и зрял от останалите.Някъде четох, че чудовишето било много трудно да се направи и било много добре издържано във визуален аспект.Е това е вярно.Наиситна на фона на някой детиснки неща във филмът, чудовището вдъхваше респект.Като цяло филмът беше готин и наиситна ме пренесе в света на Нарния
 
 
 
alians Весело
4 13.01.2011, 04:22
Оценка: 0
2 гласа
Гледах предишните две части на \"Хрониките на Нарния\" и разбира се, се заинтересувах от следващата част. Гледах го на кино и не съжалявам. Графиката много ми хареса, морето, кораба, героите всичко това е супер! След като видиш това ти се приисква да живееш там.

Юстъс много ме изкефи, голям пичага е!
Но пък в историята има много неясни работи. Първо, филма е частично копиран от \"Карибски пирати 3\". Второ, има много отвличащи вниманието епизоди. Примерно, когато Юстъс се биеше с мишката Рипичийп... нямаше много смисъл, освен смешното, защото не му притрябваха тези нови умения, научени от мишока... или където Люси искаше да е като сестра си... но все пак са интересни.

В общи линий целия филм го гледаш с кеф. Може някои да казват че е детски, но имаше и възрастни в залата и на някоя шега всички се смяха.
 
 
 
ninkaasen
5 13.01.2011, 11:13
Оценка: 1
1 гласа
Лек, приятен и занимателен филм. Обичам да гледам такъв жанр филми, но мисля, че предишните две серии бяха по-добри. Не знам, това е мое лично мнение. Все пак го препоръчвам на хората, които си падат по фентъзи филмите.
 
 
 
iweetyyYy_... Неутрално
6 16.12.2010, 08:04
Оценка: 1
1 гласа
nemaa da saa iiizpusnii(thumb up)
 
 
 
Welina333 Положително
7 15.12.2010, 07:31
Оценка: 1
1 гласа
АЗ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ГО ГЛЕДАМ.НЯМАМ НАМЕРЕНИЕ ДА ГО ИЗПУСНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!(thumb up)( thumbup)
 
 
 
nabe Неутрално
8 12.12.2010, 01:58
Оценка: -2
2 гласа
Поне в моето обкръжение, аз съм един от малкото хора, които имат положително мнение за първите две екранизации на класическите книги на К.С. Луис от серията за “Хрониките на Нарния”. Причина за лошото отношение към несъвършените, но прилични детски филми (поне според мен) се крие в това, че повечето хора очакват от „Нарния” да предлага приключение от рода на „Властелинът на пръстените”, но както вече сте се уверили, двете нямат абсолютно нищо общо.

Също като двата си предшественика, „Плаването на „Разсъмване” започва доста тромаво и е необходимо да мине малко време преди историята да набере скорост. По принцип „Разсъмване” е една от най-обичаните книги в серията, но тя е доста трудна за филмиране, поради спецификата на самата история, която преведена на кино език може да ви се стори леко безцелна и безсмислена. Поради тази причина, създателите на филма са си позволили леки отклонения от нея, уви не с особен успех. Крайният резултат определено е най-слабият филм от поредицата досега.
Едмънд и Луси, заедно с техния досаден братовчед Юстас, са погълнати от картина и са запратени на фантастичен кораб от Нарния наречен “Разсъмване”, където те отново се срещат с кралския си приятел Каспиан и воина мишка Рипичип. На борда на кораба децата се отправят на пътешествие към границите на познатото, което ги изправя пред незнайно зло, сблъсъкът, с който ще реши тяхната съдба, съдбата на Нарния и на безбройните й фантастични обитатели.

След доста добрия втори филм, който беше значително по-зрял и много по-мрачен от първия, нещата отново се връщат крачка назад към по-детски ориентираните проблеми – като „братовчед ми ме дразни” и „искам да съм хубава като кака” – но липсва магичното очарование, което просто струеше от „Лъвът, вещицата и дрешникът”. А на всичкото отгоре, християнската тематика отново набира сили, особено с темата за вярата, да не говорим за това, че Аслан – за който всички знаят, че представлява алегория на Исус – признава, че съществува в реалния свят, но под друго име (ако не е Лиъм Нийсън, не ми го фали!).
Може би нещата нямаше да стоят по този начин, ако поне героите бяха представени и развити подобаващо. Но те и техните терзания и проблеми са толкова едноизмерни, че чак не е за вярване. А имайте предвид, че с повечето от тях не се срещаме за първи път. Единственият, който прави впечатление е компютърният Рипичип, който този път говори с гласа на Саймън Пег – харесвам Пег, но Еди Изард е в пъти по-як, жалко. От братовчеда Юстас също можеше да излезе нещо, но той е толкова схематичен, фалшив и дразнещ в началото, че дори и след трансформацията му в дракон, когато всъщност „става нормален човек”, сме неспособни да го приемем на сериозно. Тази му трансформация е един от най-силните драматургични моменти. За жалост, както вече казах, няма много полза от него.

От положителната страна мога да сложа визията на филма, която определено е на висота. Има добра атмосфера и ефекти. Последната битка с морското чудовище е приятна и мрачничка, но изглежда малко извън контекст, особено след няколкото комични и супер шарени образи, които виждаме преди това. Самият край също не е лош, когато децата си заминават вкъщи и разбират, че също като Питър и Сюзан, вече са прекалено големи, за да се завърнат в Нарния.
Относно 3D-то. Лично моето мнение е, че това е най-доброто пост-конвертиране, което съм гледал, но от друга страна е едно от най-ненужните. Няколко пъти си свалях очилата и съвсем определено в 3D част от контраста и яркостта на красивата цветна палитра се губят, а това си е част от чара на Нарния. Ако имах избор със сигурност бих предпочел да го гледам в традиционно 2D.

Накрая, „Плаването на „Разсъмване” може да е най-слабият филм от серията, с много минуси и кусури, но пак е по-добре от десетки други тъпотии, които се въртят по екраните. Ако пък сте дете, какво ви пука за сценарии, образи и всякакви други подобни неща. Все пак, приключението си е приключение, нали?
operation kino
 
 
 
netfocus
1 12.12.2010, 02:25
Оценка: 4
4 гласа
Само не мога да разбера лично мнение ли изказваш или такова на колега журналист?
 
 
 
vesel
9 10.12.2010, 10:41
Оценка: 2
2 гласа
хубаво филмче, ще се гледа!
 
 
 
Raindrop. Неутрално
10 08.12.2010, 02:39
Оценка: 0
2 гласа
Надявам се да е по-добър от втория филм...
 
 
За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.
 
 
[+] Cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Cinefish.bg
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Велин Манов
[+] Operationkino.net
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Димитър Дринов
[+] в-к Новинар
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Димитър Николов
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Жени Монева
Среден резултат: 68/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg