Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Време е за шоу

Време е за шоу
Реалистично-мрачната противоречива история за двойния живот на Чък Берис-Сам Рокуел
Cinefish.bg

Рецензии
Време е за шоу

28.04.2010, 13:00  |   Видяна: 2121  |   Camera Obscura  |   РЕЦЕНЗИЯ

от Антон Терзиев

Амбициозният режисьорски дебют "Самопризнанията на един опасен ум", на Джордж Клуни от 2002 година напълно оправдава високите очаквания, а сценарият на Анди Кауфман напомня за създателя си на всяка минута.

Реалистично-мрачната противоречива история за двойния живот на Чък Берис-Сам Рокуел("Moon", "Пунт", "Всичко ни е наред"), като ЦРУ-килър и двигател на редица тиви-шоута през 70-те, е изиграна от ангажирания звезден каст (Джордж Клуни, Сам Рокуел, Дрю Баримор, Джулия Робъртс, Рутгер Хауер, камео на Клеър Дейнс, Брад Пит) честно и без излишно самолюбуване.

Душевните терзания на Чък често са пресъздадени буквално, което прави филма излишно протяжен, но безкомпромисното смислово обединяване на двете „убийствени” линий – тази с ЦРУ-пистолета и другата по-смъртоносната, с долнопробния траш-вкус в телевизионното студио, извиква неудържимо желание да стиснеш ръката на Клууни&amp&Кауфман.

"А исках да стана писател и по-късно, някой, по-прост от мен, да ме цитира. Но се оказа, че аз съм по-простия. Не съм казал нищо, което преди това да не е било вече казано."-откровеничи Чък.

И още, на края на филма - „Имам идея за ново шоу. На сцената ще излизат трима старци с пистолет. Ще правят равносметка на живота си. Какво са постигнали, колко близо са стигнали до мечтите си. Победител е този, който не си пръсне черепа. Печели хладилник.„
Честито.

Още рецензии:
На кино: "Не е лесно"
Само за жени
"Последната песен" на Майли Сайръс по текст на Никълъс Спаркс
Деймън отново търси истината
Джедайска академия
Робърт Патинсън отново се бунтува и обича
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 17.11.2010, 01:05
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg