Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Интервюта Режисьорът Джо Джонстън за предстоящия си филм “Капитан Америка: Първият отмъстител”

Режисьорът Джо Джонстън за предстоящия си филм “Капитан Америка: Първият отмъстител”
Режисьорът Джо Джонстън за предстоящия си филм "Капитан Америка"
Cinefish.bg

Интервюта
Режисьорът Джо Джонстън за предстоящия си филм “Капитан Америка: Първият отмъстител”

21.01.2011, 18:02  |   Видяна: 3095  |   синефиш.бг  |   ИНТЕРВЮТА

Един от най-очакваните високобюджетни филми тази година е фантастичния екшън “Капитан Америка: Първият отмъстител”, в който главната роля е поверена на актьора Крис Евънс (“Фантастичната четворка”).

Филмът, с бюджет от над 150 милиона долара, е базиран на популярния комикс на Марвел, “Капитан Америка”, който бе публикуван за първи път през 1941 година.

Филмът, с бюджет от над 150 милиона долара, е базиран на популярния комикс на Марвел, “Капитан Америка”

Сюжетът на игралната версия няма да се различава от описаното в поредицата комикси – през 1942 година, младия Стийв Роджърс (Евънс) не бива приет в американската армия, защото не отговаря на физическите изисквания. Вместо това, той е одобрен да участва в свръхсекретната военна операция, носеща името “Проект Прераждане”.

След като претърпява контролирана физическа трансформация, Роджърс се превръща в супер-войника Капитан Америка. С помощта на партньора си Бъки Барнс (в ролята Себастиан Стан), Капитан Америка трябва да се изправи срещу един от най-опасните врагове на САЩ - Червения череп (Хюго Уийвинг).

Режисьор на “Капитан Америка: Първият отмъстител” е Джо Джонстън, известен с филмите си “Джуманджи”, “Джурасик парк 3” и миналогодишния “Човекът-вълк”.

Режисьорът Джо Джонстън

В интервю за Los Angeles Times, Джонстън поговори за предстоящия си филм:

“Във филма, Капитан Америка няма да бъде шовинист, който размахва постоянно флага докато се бие с лошите. Той иска да служи на страната си и е просто един добър човек, който получава една уникална възможност. Действията му са продиктувани от това което той чувства, а не от някакви политически виждания. Докато писахме сценария, аз казах, “Нека не променяме характера на Стийв Роджърс когато той се трансформира в този супер-войник. Какъвто е бил преди трансформацията, такъв ще бъде и след нея.”

С това искаме да покажем, че външната промяна не означава, че човек променя вижданията си и начина, по който възприема света. А и е важно за историята на филма.

Капитан Америка: Първият отмъстител

Не бях работил с Крис (Евънс) досега и да си призная, не знаех точно какво да очаквам. Но веднага бях впечатлен от него и от нещата, които той добави към образа на Капитан Америка. Той не превърна този герой в някой самоуверен тип, а точно обратното – когато гледате филма, ще видите един напълно нормален мъж, който попада в тази невероятна ситуация. Беше много вълнуващо да го наблюдавам докато снимахме.

Джонстън също така увери, че въпреки заглавието, филма е пригоден за всички зрители по света:

“Този филм не е изцяло за Америка. Става дума за опитите на един герой да направи нещо добро и да помогне. Филмът възвеличава целия свят, не само Америка. Актьорският ни състав е международен и историята, която разказваме е международна. Хората ще се забавляват, независимо къде живеят.”

“Капитан Америка: Първият отмъстител” ще се разпространява в триизмерен формат, а българската премиера е на 29 юли, тази година.

latimes.com

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

2 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
soregashi Положително
1 22.01.2011, 04:19
Оценка: 2
2 гласа

Вече никакво търпение нямам да излизат всичките Марвелски филми, честно.

 
 
 
behwolf Неутрално
2 22.01.2011, 08:46
Оценка: 1
1 гласа

винаги ще ми харесват хълк,тор,капитана и другите герои .Също и лигата на справедливоста.

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg