Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Официални снимки и нова информация за предстоящия филм “Гневът на титаните”

Официални снимки и нова информация за предстоящия филм “Гневът на титаните”
Лентата ще се разпространява в триизмерен формат, а в главната роля на полу-бога Персей се превъплъщава за втори път австралийският актьор Сам Уортингтън.
5 5
Cinefish.bg

Филми
Официални снимки и нова информация за предстоящия филм “Гневът на титаните”

03.02.2012, 10:39  |   Видяна: 3908  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

След по-малко от два месеца ще се състои световната премиера на приключенската фантастика “Гневът на титаните”, която е директно продължение на хита от 2010-та година, “Сблъсъкът на титаните”. Лентата ще се разпространява в триизмерен формат, а в главната роля на полу-бога Персей се превъплъщава за втори път австралийският актьор Сам Уортингтън.

От Warner Bros не крият големите си очаквания към “Гневът на титаните”, и според най-новата информация от студиото, ако филма се представи добре в световния бокс офис то той ще бъде последван от поне още едно продължение.

Официални снимки “Гневът на титаните”

Официалният трейлър на предстоящия фантастичен екшън бе разпространен в края на месец декември, а малко по-рано днес бяха публикувани и нови официални снимки от лентата, на които може да бъде видян както персонажа на Сам Уортингтън, така и героинята на актрисата Розамунд Пайк, принцеса Андромеда.

Действието на триизмерния “Гневът на титаните” ще се развива десет години след победата на полу-бога Персей над чудовището Кракен. Заедно с малкия си син Хелиус, Персей вече води по-тих и спокоен живот като рибар в малко провинциално селце.

Официални снимки “Гневът на титаните”

Но след няколко неочаквани събития, той е принуден да тръгне на опасна мисия с една-единствена цел: да освободи баща си Зевс, който е държан в плен от бога на подземния свят, Хадес. В това опасно начинание му помагат принцеса Андромеда, синът на Посейдон, Аргенор, и падналия бог Хефестус.

Официални снимки “Гневът на титаните”

Режисьорът на “Гневът на титаните” Джонатан Лейбесман, който замени създателя на първата част Луи Летрие, заяви че филма му ще бъде “значително по-реалистичен и суров от предшественика си”. Същото обеща и звездата на лентата Сам Уортингтън, който по време на интервю, свързано с най-новия му филм “Мъж на ръба”, поговори накратко и за “Гневът на титаните”.

Уортингтън: “Нямаше да се съглася да участвам във втората част на “Титаните”, ако не съществуваше предизвикателството да направим нещо ново и свежо. В повечето случаи когато се прави продължение, всичко от първата част просто се удвоява и това е. Но ние искахме да направим филм, който стилистично да се различава от оригинала, но в същото време да запази неговата атмосфера. Да се постигне баланс между нови идеи и това което е вече изградено е доста трудно, но аз лично смятам че свършихме добра работа.

Официални снимки “Гневът на титаните”

Екшън-сцените са доста изобретателни, а актьорите с които работих са едни от най-добрите в бизнеса. Има няколко страхотни момента, за които знам че ще се харесат на феновете, но от студиото ще ме убият, ако започна да говоря за това.”

За снимниките Уортингтън заяви: "Още по време на първата ми среща с Джонатан (Лейбесман) той ме увери че продължението ще бъде много по-реалистично и брутално, и че от мен ще се изисква да изпълнявам доста сложни каскади. Това засили още повече интереса ми към проекта, и нямах търпение да започнем снимките. Да си призная, беше доста изморителен и труден процес, и няколкото белези по тялото ми са доказателство за това, но нямам никакви съжаления, и мога да кажа че се получи един много интересен филм, който ще забавлява публиката. Всичко което правим го правим за публиката.”

Официални снимки “Гневът на титаните”

Още докато се пишеше сценария на “Гневът на титаните”, от компанията Warner Bros заявиха, че лентата ще бъде заснета изцяло с триизмерни камери, но само няколко дни преди старта на снимките, Джонатан Лейбесман разкри, че в последния момент е било взето решението да бъдат използвани обикновени камери, а триизмерния ефект ще бъде постигнат с компютърно конвертиране по време на постпродукцията.

Освен вече споменатите Сам Уортингтън и Розамунд Пайк, във фантастичната лента ще видим още и актьорите Дани Хюстън, Бил Най, Ралф Файнс, Едгар Рамирес и Лиам Нийсън.

Българската и световна премиера на “Гневът на титаните” ще бъде на 30-ти март, тази година.

Официални снимки “Гневът на титаните”

Официални снимки “Гневът на титаните”

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg