Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Кино фестивалът в Кан засега не се отлага

Кино фестивалът в Кан засега не се отлага
Кино фестивалът в Кан засега не се отлага
Cinefish.bg

Теми
Кино фестивалът в Кан засега не се отлага

17.03.2020, 01:42  |   Видяна: 748  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Все повече събития се отменят във връзка с епидемията от коронавирус. Знаем, че събирането на много хора на едно място крие много рискове. За момента обаче кино фестивалът в Кан няма да бъде отлаган, поне според разпространеното изявление на организаторите.

Въпреки някои сензационни новини, няма промени в графика на фестивала в Кан. Събитието ще се проведе между 12 и 23 май, като следим с внимание обстановката в национален и международен план, в тясно сътрудничество с управата на град Кан и Френския филмов център. Когато му дойде времето около средата на април, те ще вземат необходимото решение, се казва в изявлението.

Фестивалът в Кан е едно от най-престижните събития в света на киното и на него по традиция се представят най-дългоочакваните заглавия. Поредният пример е от миналата година, когато сензационнният хит „Паразит“ бе удостоен с голямата награда „Златна палма“.

Паразит в Кан

В 73-годишната му история фестивалът никога досега не е бил отменян, въпреки протести, стачки, забрани за участие на различни филми и други предизвикателства. Но заплахата от разпространението на коронавируса е нещо, което все още никой не може да овладее. Член от организационния комитет споделя, че провеждането на феста ще бъде невъзможно. Все пак на него ще бъдат показани филми от Китай, Корея, Иран, Италия и други страни, от които няма как да пристигнат актьори и режисьори.

Ще очакваме какво решение ще вземат организаторите. Спайк Лий ще бъде президент на международното жури, ако все пак фестивалът се състои.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg