Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Кейт Бланшет и Жан Дюжарден, в новия филм на Джордж Клуни „The Monuments Men"

Кейт Бланшет и Жан Дюжарден, в новия филм на Джордж Клуни „The Monuments Men
Кейт Бланшет и Жан Дюжарден, в новия филм на Джордж Клуни „The Monument's Men"
Cinefish.bg

Артисти
Кейт Бланшет и Жан Дюжарден, в новия филм на Джордж Клуни „The Monuments Men"

05.10.2012, 13:30  |   Видяна: 3964  |   stand.bg  |   АРТИСТ

Носителите на „Оскар" Жан Дюжарден и Кейт Бланшет ще участват в новия филм на Джордж Клуни, драма от Втората световна война „The Monuments Men".

Носителите на „Оскар" Жан Дюжарден и Кейт Бланшет ще участват в новия филм на Джордж Клуни, драма от Втората световна война „The Monument's Men".Дюжарден, който е и първият френски актьор, награден с „Оскар" за изпълнението си в „Артистът", ще играе поддържащата роля в лентата, разказваща за група от жени и мъже, рискували живота си, за да проследят откраднато от нацистите изкуство по време на войната и да предотвратят унищожаването му.

Клуни също ще участва в продукцията си като офицер от американската армия и именит пазител на културно наследство - Джордж Стаут, който репатрира десетки хиляди произведения, плячкосани от нацистите по време на войната.

Носителите на „Оскар" Жан Дюжарден и Кейт Бланшет ще участват в новия филм на Джордж Клуни, драма от Втората световна война „The Monument's Men".Кейт Бланшет ще се превъплъти в ролята на Роуз Вайанд, изкуствовед и член на френската съпротива. Въпреки гръмките имена около самия кастинг не всичко е със стопроцентова вероятност към този момент. Филмът на Клуни е базиран върху новелата на Робърт Едсел - „The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and The Greatest Treasure Hunt in History".

Лентата ще бъде заснета в Германия, Австрия, Париж и Англия идната пролет. В нея се разказва за 11-месечния период, по време на който американски и британски изкуствоведи са натоварени със задачата да претърсят Европа за откраднати и изгубени творби на изкуството.

От последните ленти, на които режисьор бе Клуни бяха политическият трилър „Маската на властта" от 2011 г. и „Good Night, and Good Luck" от 2005 г., в който се разказва за радио ветерана и телевизионен журналист Едуард Р. Мъроу.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg