Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї

Ќовини

ї

јртисти »ранската режисьорка –огие “аваколи идва за фестивала Sofia MENAR

»ранската режисьорка –огие “аваколи идва за фестивала Sofia MENAR
Cinefish.bg

јртисти
»ранската режисьорка –огие “аваколи идва за фестивала Sofia MENAR

10.01.2019, 13:06  |   ¬ид€на: 358  |   синефиш.бг  |   ј–“»—“
≈дна от най-актуалните ирански режисьорки –огие “аваколи пристига в —офи€, за да представи филма си „ћайчинство”, определен като най-силни€ дебют в иранското кино за отминалата година. ‘илмът представ€ истори€та на три силни жени, които се опитват да живе€т сво€ живот, въпреки заобикал€щата ги среда.

»ранската режисьорка –огие “аваколи идва за фестивала Sofia MENAR

„Ќаправих филм за жените в мо€та родина – за жените, които искат да са обичани, за жените, които са отдадени на изкуството, за жените, които са състрадателни”,
сподели –огие “аваколи.

—ред звездите на „ћайчинство” за ’ание “авасоли, работила с режисьори като јббас  иаростами и Ќики  арими, и новата надежда на иранското кино Ќазанин Ѕа€ти, ко€то зрителите на Sofia MENAR ще вид€т и във филма „—тадо без пастир”.

»ранската режисьорка –огие “аваколи идва за фестивала Sofia MENAR

„ћайчинство” ще има две прожекции в рамките на Sofia MENAR. Ќа 18 €нуари в ƒома на киното, когато ще бъде официалната вечер на »ран в рамките на фестивала и на 19 €нуари в  ултурен център G8, като и двете прожекции ще бъдат представени от –огие “аваколи.

–огие “аваколи е родена в язд през 1985г. «авършва кино и литература в университета „—урех” в “ехеран. –ъководи департамента по изкуство в университета в язд. «аснела е над 20 късометражни филма и е член на »ранската филмовата асоциаци€ за късометражно кино.

„ћайчинство” е част от фокуса върху новото иранско кино, който фестивалът Sofia MENAR представ€ на зрителите. 7 премиерни заглави€, отличени на множество международи фестивали, сред които „“ъмната ста€” на –ухола ’еджази с носителката на „—ребърна мечка” —аре Ѕа€д в главната рол€, „—тадо без пастир” с 4 награди от най-престижни€ ирански фестивал „‘аджр” и „ѕортокалови дни”, отличен с награди за най-добър дебют, награда на ‘»ѕ–≈——» и награда за най-добра актриса (’едие “ехрани) от фестивала в ћанхайм-’айделберг.

Sofia MENAR стартира на 15 €нуари и продължава до 31 €нуари в ƒом на киното,  ултурен център G8, ≈вро синема и „ешки център.

–огие “аваколи гостува на Sofia MENAR с любезното съдействие на  ултурното представителство към ѕосолството на »– »ран в —офи€.

»ранската режисьорка –огие “аваколи идва за фестивала Sofia MENAR—поделете:

Cinefish.bg ќў≈ Ќќ¬»Ќ»
Cinefish.bg - ¬сичко за киното ћЌ≈Ќ»я Cinefish.bg - ¬сичко за киното


«а да напишете коментар, е нужно да влезете с ¬ашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg