Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми “Генезис” - най-голямото предизвикателство на Кристофър Нолан

“Генезис” - най-голямото предизвикателство на Кристофър Нолан
Продукцията на Legendary Pictures и Warner Bros. изглежда ще е едно от най-интересните и интригуващи заглавия през 2010 г.
Cinefish.bg

Филми
“Генезис” - най-голямото предизвикателство на Кристофър Нолан

18.01.2010, 18:00  |   Видяна: 4142  |   latimesblogs.latimes.com  |   ФИЛМ

Какво е “Генезис”? Въпросът е доста дискутиран след като дори загадъчният трейлър не успя да разбули завоалираносттта на заглавието.

Международен трилър, история за лудостта и изгубената любов или първият холивудски филм за метафизични убийства? „Всичко заедно”- казва режисьорът и сценарист Кристофър Нолан. Изглежда вдъхновители на неговата нова лента са Йън Флеминг, братя Уашовски и Зигмунд Фройд.

„Мисля, че съчетахме доста различни неща в този филм” - каза той в една от почивките по време на монтажа.„Израстнах с филмите за Джеймс Бонд и истински се наслаждавах на тяхната чувствителност, препускаща по целия свят. Трябваше да направим този филм тук, не само географски погледнато, но и реално във времето. Искахме да се получи широкомащабен филм, както предполагам бихте се изразили – четириизмерен.”

Продукцията на Legendary Pictures и Warner Bros. изглежда ще е едно от най-интересните и интригуващи заглавия през 2010 г. В главните роли ще видим Леонардо Ди Каприо, Марион Котияр, Джоузеф Гордан-Левит, Елън Пейдж, Майкъл Кейн и
Кен Утанабе.Филмът е продуциран от Ема Томас, която освен съдружник, е и съпруга на Нолан. Тя споделя, че "
Генезис" e история, която предполага да се разгърне в нещо голямо.

„Обсъждаме тази продукция от седем или осем години. След „Черният рицар” искахме да направим нещо по-лично. И явно моментът дойде. Фактът, че трябва да сътворим един огромен филм, не ни е притеснявало и не е било причина да се откажем. Разказът  предполага филм с точно такива размери.”

Ключов момент в историята е корпоративен шпионаж под формата на нахлуване в сънищата, но мотивите и дори реалността са неуловими във филм, който си играе с възприятията докато пътува във времето и пространството. Налага се екипът доста да пътува, тъй като филмът е сниман в шест страни.„Това е най-голямото предизвикателство, което съм поемал до този момент” - казва Кристофър Нолан, който има голяма вероятност да се върне в Готам Сити в следващия си филм. „Опитваме се да разкажем история от изключителен мащаб, блокбастърски мащаб - най-големият, с който съм се захващал. Искахме да направим нещо голямо с „Черният рицар”, но решихме новият ни филм да отиде още по-далеч.”

Още новини:
"Аватар" за пета поредна седмица на върха в САЩ
“Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” - на второ място в Палм Спрингс
Награди „Златен глобус 2009”
"Конфуций" срещу "Аватар"
Компанията Lionsgate купува "Терминатор"
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 22.11.2010, 11:09
Оценка: 0
0 гласа

И има защо да е най-голямото,филма толкова си струва,че направо няма какво да му коментираш

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg