Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Джеймс Макавой - във филмова адаптация по книгата на Ървин Уелш, "Гавра"

Джеймс Макавой - във филмова адаптация по книгата на Ървин Уелш, Гавра
Джеймс Макавой ще изиграе главната роля в адаптацията по книгата на Ървин Уелш "Гавра".
Cinefish.bg

Артисти
Джеймс Макавой - във филмова адаптация по книгата на Ървин Уелш, "Гавра"

09.08.2011, 12:04  |   Видяна: 3078  |   stand.bg  |   АРТИСТ
Джеймс Макавой ще изиграе главната роля в адаптацията по книгата на Ървин Уелш "Гавра". Той ще се въплъти в шотландски полицай, който е пристрастен към наркотиците и обсебен от секса. Последният случай на убийство, който разследва, се сблъсква с личния му свят, пълен с проблеми.

В новия проект на автора на "Трейнспотинг" ще участват още Джейми Бел и Алан Къминг. "Гавра" е публикувана през 1998 г., през същата година филмовата версия на "The Acid House" не покрива финансовите очаквания и тези на критиката.

Режисьор на адаптацията за голям екран ще е Джон С. Беърд ("Cass"), той ще работи по сценария заедно с Уелш, а продуцент ще е писателят. "Според мен Джон ще сътвори нещо магично. Той наистина улови същността на главния герой и направи някои много интересни неща с него", споделя авторът.

Сценарият на "Трейнспотинг", най-известното произведение на Уелш, беше номиниран за "Оскар" за най-добър сценарий на Джон Ходж през 1997 г.

Снимките на "Гавра" започват през януари догодина, а през октомври тази година в Канада излиза адаптация на романа на Ървин Уелш "Екстази".
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg