Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Джеръми Айрънс ще оглави журито на Берлинале

Джеръми Айрънс ще оглави журито на Берлинале
Cinefish.bg

Артисти
Джеръми Айрънс ще оглави журито на Берлинале

10.01.2020, 08:58  |   Видяна: 576  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
Той е един от най-известните британски актьори, носител на най-престижните отличия и работил с най-големите имена в киното, телевизията и театъра. Джеръми Айрънс ще влезе в една особена роля. Той ще бъде председател на журито на предстоящия кино фестивал в Берлин.

Един от най-престижните фестивали ще продължи между 20 февруари и 1 март в столицата на Германия и ще посрещне най-големите звезди и най-горещите премиери за началото на тази година. Айрънс и останалите членове на журито ще изберат носителите на „Златната мечка“ и останалите награди. Той ще поеме щафетата от Жулиет Бинош, която оглави журито през миналата година.

Колкото и да звучи странно, Айрънс пристига за първи път на Берлинале за премиерата на „Предел на риска“ през 2011 г. „За мен е огромна чест и удоволствие да приема ролята на председател на международното жури на фестивала в Берлин. Това е фестивал, на който се възхищавам от години и винаги ми е приятно да присъствам“, споделя той в свое официално изявление.

Артистичният директор на феста Карло Чатриан допълва: „Неговият талант и изборите, които е правил досега, като артист и гражданин, ме карат да се чувствам горд и го приветствам като председател на журито на 70-то издание  на Берлинале“.

Айрънс печели своя „Оскар“ за главна роля в „Обрати на съдбата“ през 1991 г. Той е носител на „Златен глобус“ и „Еми“ за участието си в мини сериала на HBO „Елизабет I“, а последно го гледахме в друг сериал на HBO – „Пазителите.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg