Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Анджелина Джоли се срещна със сирийски бежанци

Анджелина Джоли се срещна със сирийски бежанци
Анджелина Джоли се срещна със сирийски бежанци
Cinefish.bg

Артисти
Анджелина Джоли се срещна със сирийски бежанци

29.01.2018, 09:30  |   Видяна: 1891  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
Тъй като в момента няма никакви ангажименти в киното, Анджелина Джоли посвещава свободното си време на голямата си страст – хуманитарната дейност по различни точки на света. Дори се старае да дава нагледен пример и на децата си.

Джоли посети лагер за бежанци в Йордания, заедно с две от дъщерите си – 13-годишната Сахара и 11-годишната Шайло. Те се срещнаха със сирийски деца, чийто родители избягали от продължаващата гражданска война в страната им. Много от момичетата били на възрастта на дъщерите на актрисата-активист.

Последният режисьорски опит на Джоли „First They Killed My Father” е именно историята на едно такова момиче, чието семейство е разбито след нашествието на Червените кмери. Тя произнесе емоционална реч пред бежанците за това как те я вдъхновяват и й дават надежда.

В резултат на тази война, която продължава седем години, повечето сирийски бежанци са изчерпали всичките си спестявания. Почти всички живеят под социалния минимум, без храна и подходящо медицинско обслужване. Искам да призова членовете на Съвета за сигурност да дойдат в региона, да посетят лагерите и заедно с ООН и международната общност да намерят решение на този конфликт“, заяви носителката на „Оскар“.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg