Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Тв новини bTV преминава към излъчване в HD качество

bTV преминава към излъчване в HD качество
bTV преминава към излъчване в HD качество
Cinefish.bg

Тв новини
bTV преминава към излъчване в HD качество

30.08.2012, 14:09  |   Видяна: 1408  |   Press Release  |   ТВ

Тази есен зрителите на bTV ще имат още една причина да изберат програмата на любимата си телевизия. От новия сезон най-гледаният ТВ канал в България ще се излъчва и в HD качество.

Технологията, която за първи път ще бъде въведена в частна национална медия именно от bTV, ще предложи на зрителите по-добро качество на картината и повече удобство за всички, чиито телевизионни приемници позволяват гледане в HD. Каналът ще се разпространява в мрежите на кабелните, сателитните и IPTV оператори.

„bTV се стреми да внедрява най-модерната и висококачествена телевизионна техника, именно затова подменихме оборудването в ефирните апаратни и студийните комплекси. Това позволява голяма част от предаванията на медията да преминат към HD, вкл. bTV Новините, Тази сутрин, Шоуто на Слави, Преди обед, Тази събота, Тази неделя, bTV Репортерите и др. Феновете на българското кино също ще могат да се наслаждават на любимите си сериали „Столичани в повече”, „Домашен арест”, „Седем часа разлика” и новата продукция „Къде е Маги?” в HD качество”, коментира Петър Димитров, Технически директор в bTV Media Group.

Всички зрители, които нямат техническа възможност да приемат HD версията на bTV, ще продължат да гледат канала в стандартния SD формат.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg