Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Зоуи Салдана и Денис Куейд – в трилъра “The Words”

Зоуи Салдана и Денис Куейд – в трилъра “The Words”
Cinefish.bg

Артисти
Зоуи Салдана и Денис Куейд – в трилъра “The Words”

12.05.2011, 15:59  |   Видяна: 7572  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
В началото на месец февруари бе разпространена новината, че носителя на “Оскар” Джеръми Айрънс и звездата от “Последният ергенски запой”, Брадли Купър, ще си партнират в трилъра “The Words”. Сюжетът на филма ще разкаже историята на писател, който на върха на своя литературен успех, открива каква е цената която трябва да заплати за това, че е откраднал чужди разкази и идеи.

Сценарият, дело на дуото зад фантастичния екшън “TRON: Заветът”, Лий Стернтал и Брайън Клъгман, присъстваше в миналогодишния “Черен списък” на най-добрите незаснети сценарии на годината. След няколко седмични преговори, от компанията Parlay Films закупиха правата за филмиране, и повериха режисурата на двамата сценаристи.

Кастингите за останалите роли все още не са приключили, и по всичко изглежда, че продуцентите и режисьорите имат за цел да привлекат още известни имена към проекта. Само преди ден, variety.com разкри, че звездата от “След утрешния ден”, Денис Куейд, също е подписал договор за участие в “The Words”.

Актьорът ще изпълни ролята на Клей Хамънд, прочут писател и основен конкурент на героя на Брадли Купър. В момента, Денис Куейд се снима в романтичната комедия “Playing the Field”, в която участват още Джесика Бийл, Ума Търман и Катрин Зита-Джоунс. След като приключи с работата си по този филм, актьора ще се насочи към “The Words”.

Само няколко часа след новината за Денис Куейд, продуцента Касиън Елиус (“Преследването”), заяви на страницата си в Туитър, че и звездата от блокбастъра “Аватар”, Зоуи Салдана, също вече е част от актьорския състав на “The Words”. Актрисата ще се превъплъти в ролята на приятелката на главния герой.

Последният филм, в който Салдана взе участие е продуцирания от Люк Бесон екшън, “Colombiana”, чиято премиера ще се състои малко по-късно тази година. Освен продължението на хита от 2009-та година, “Стар Трек”, чиито снимки ще започнат в края на годината, актрисата няма други предстоящи проекти, и затова със сигурност може да се каже, че “The Words” ще бъде нейния следващ филм.

Продуценти на трилъра ще бъдат Лора Ристър (“Предизвестена смърт”), Джим Йънг (“Завръщане у дома”), Татяна Кели (“Психаротерапия”) и вече споменатия Касиън Елиус. Режисьорите Лий Стернтал и Брайън Клъгман ще разполагат с бюджет от 20 милиона долара, а снимките на филма ще започнат в началото на лятото.

Американската премиера на “The Words” е насрочена за началото на 2012-та година. Точната дата все още не е определена.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg