Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Знаете ли, че … Бен Афлек спечелва Шампионата по покер на Калифорния през 2004

Знаете ли, че … Бен Афлек спечелва Шампионата по покер на Калифорния през 2004
През юни 2004, Бен Афлек печели Шампионата по покер на Калифорния с награден фонд 356 000 долара
Cinefish.bg

Теми
Знаете ли, че … Бен Афлек спечелва Шампионата по покер на Калифорния през 2004

24.10.2012, 19:15  |   Видяна: 2858  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА

Стивън Спилбърг лично предлага сценария за "Американски прелести" (написан от Алън Бол) на дебютанта Сам Мендес. За работата си по филма, Мендес печели „Оскар”, „Златен глобус”, награда на Режисьорската Гилдия на Америка, „Чешки лъв”, награда на публиката от фестивалът в Торонто, награда „Люмиер” и още десетки престижни награди и номинации.

Натали Портман запознава Уашовски с "Облакът атлас". През 2005, по време на снимките на "V като Вендета", Портман дава копие на романа на Лана Уашовски, която дълбоко се заинтересова. Година по-късно, Лана и Анди написват първата версия на сценария. Техният приятел, Том Тиквер е поканен да се включи в екипа и през следващите няколко години, заедно с него и съгласуване с автора на романа - Дейвид Мичъл, са написани нови версии на сценария. През цялото това време, ролята на Сонми-451 е обещана на Натали Портман, но в последния момент, тя трябва да я откаже, защото забременяла.

В интервю за Комик-Кон, Куентин Тарантино разкрива, че героите на Джейми Фокс и Кери Уошингтън от предстоящия му филм "Джанго без окови" всъщност са пра пра прародители на Джон Шафт - главния герой от култовия blacksploitation филм от 1971 (голямо вдъхновение в кариерата на Куенти). Тарантино казва, че дори вижда "Джанго без окови" като един вид предистория на "Шафт". Ясна връзка може да бъде открита в пълното име на героинята на Кери Уошингтън - Брумхилда фон Шафт. Самюел Л. Джаксън, който играе ролята на Шафт в римейка от 2000-година също играе в "Джанго без окови".През юни 2004, Бен Афлек печели Шампионата по покер на Калифорния с награден фонд - 356 000 долара, като по пътя си той побеждава някои от най-добрите играчи на покер в света.


Първият вариант на "Мъжът с железните юмруци" е дълъг четири часа. Сценарист-режисьорът RZA е предложил филма да бъде разделен на две, но продуцент-сценариста - Илай Рот не се съгласява и крайната версия е скъсена до 96 минути.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg