Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Уикенд посветен на африканското кино

Уикенд посветен на африканското кино
На 31 май /10.00 – 18.00 ч./ и 1 юни /11.30 – 18.00/ в Театрална работилница „Сфумато” ще се проведе кинофорумът Париж/София “Отворен клас” на тема „Усещане за Африка”
Cinefish.bg

Теми
Уикенд посветен на африканското кино

28.05.2008, 17:59  |   Видяна: 1158  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
На 31 май /10.00 – 18.00 ч./ и 1 юни /11.30 – 18.00/ в Театрална работилница „Сфумато” ще се проведе кинофорумът Париж/София “Отворен клас” на тема „Усещане за Африка”, организиран от френския продуцент Патрик Сандрен. Форумът се явява първото мащабно представяне на африканското кино у нас.

Водещ и модератор на тази поредна среща със световното кино в София ще е известният кинокритик, бивш главен редактор на „Кайе дю синема”, понастоящем преподавател по кинознание в Сорбоната - Шарл Тесон.

Кинофорумът е със специалното участие на Катрин Рюел - политически журналист и кинокритик в РФИ, програмен директор на африканския кино-клуб в музея Дапер в Париж, Самба Феликс Н’Диайе от Сенегал – документалист, Брис Ауну – антрополог, бивша асистентка на Жан Рук, отговаря за «сряда вечер на етнографския филм» в Музея на човека и Шейх Тидиан Диа музикант.

„Отвореният клас”, посветен на африканското кино ще ни покаже разрива между традицията и съвременността, богатството на африканската култура и митология. Техният отпечатък върху големите западни интелектуалци и артисти, кръстосването на погледите: този на Африка в очите на западния кинодеец, който я снима, и този на самите африканци. Кинофорумът с вход свободен включва лекции и дебати с български превод, както и откъси на филми от различните периоди на африканското кино със субтитри.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg