Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми “Топ Гън 2”: военни дронове, триизмерни ефекти и завръщането на Маверик

“Топ Гън 2”: военни дронове, триизмерни ефекти и завръщането на Маверик
“Топ Гън 2”: военни дронове, триизмерни ефекти и завръщането на Маверик
Cinefish.bg

Филми
“Топ Гън 2”: военни дронове, триизмерни ефекти и завръщането на Маверик

29.06.2015, 10:49  |   Видяна: 1873  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

От близо едно десетилетие насам Джери Брукхаймър и Парамаунт Пикчърс активно се опитват да заснемат продължение на култовата лента от средата на 80-те години “Топ Гън”. През лятото на 2012-та година, точно когато изглеждаше, че снимките на втората част най-накрая ще започнат, се появи новината за трагичната смърт на продуцент-режисьора Тони Скот. Скот, Брукхаймър и звездата от оригинала Том Круз разработваха проекта в продължение на няколко години, но кончината на британския режисьор доведе до прекратяване на работния процес за неопределен период от време.

Снимка от Топ Гън с Том КрузЕдва преди малко повече от половин година от началството на Парамаунт Пикчърс оповестиха, че работата по “Топ Гън 2” е била възобновена. По новия сценарий на филма започна да работи Джъстин Маркс (“Уличен боец: Легендата за Чун Ли”), а Джери Брукхаймър потвърди за пореден път, че ще поеме продуцентските задължения.

Все още няма информация за екранната история, но за сметка на това продуцентския партньор на Брукхаймър Дейвид Елисън ("Непреклонните") поговори накратко за подхода към продукцията и също така потвърди официално, че Том Круз ще се завърнe отново в главната роля на пилота от американската армия Пийт “Маверик” Мичъл.

Ето какво заяви Елисън докато рекламираше най-новия си филм "Терминатор: Генисис":

"Самият аз съм пилот и “Топ Гън 2” е важен проект за мен. Ще заснемем филма в триизмерен и IMAX формат, а Том (Круз) отново настоява екшън-сцените и каскадите да са възможно най-реалистични. Ще разчитаме основно на практическите ефекти. Сценарият се пише в момента от Джъстин Маркс. Той има невероятни идеи за историята, еволюцията на авиацията и радикалните промени в професионалните животи на пилотите на бойни самолети.

За добро или лошо, сегашния свят е по-различен от този през 80-те и това ще бъде един от най-важните елементи в “Топ Гън 2”. В момента военновъздушните сили разчитат на безпилотни самолети и ерата на пилотите е на път да приключи.
Военните дронове и този тип технологии ще присъстват в историята. Няма начин това да бъде игнорирано."

Относно героя на Том Круз, Елисън заяви:

"Маверик ще бъде страхотен във филма. Не можеш да правиш “Топ Гън” без Маверик. Има неща, които зрителите няма да очакват да видят в подобен филм, и затова се надявам, че ще започнем снимките възможно най-скоро."

С
поред последните слухове намерението на Парамаунт Пикчърс е камерите на “Топ Гън 2” да се завъртят до една година. Все още няма избран нов режисьор и поне за момента Том Круз е единствения изпълнител, чието име се свързва с проекта.

Повече детайли за екипа и работата по военния екшън се очаква да бъдат разкрити до края на 2015-та година.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg