Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Таксиметрова оранжада

Таксиметрова оранжада
В последната засега, таксиметрова серия има по - малко екшън и повече комедия...
Cinefish.bg

Рецензии
Таксиметрова оранжада

05.07.2008, 11:29  |   Видяна: 2348  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
от Мариана Иванова

Защо обичаме лятото? Ооо, заради толкова много неща. Заради жълтото слънце,  мирисът на море и усещането от първите стъпки в пясъка, заради мохитото и нетърпението преди лятното пътешествие, което ни очаква.

Заради смеха. Който в началото на годината е сгушен в  кашмиреното поло, след няколко месеца жаден наднича от малиновото кожено яке и за когото есенният шал е някъде в далечното бъдеще. Летният смях е звънък, искрящ от пъстрите рокли и нехаещ за дъждовното октомврийско настроение, което предстои.
Смехът в кинозалата, с пуканки и на хлад звучи съвсем приемливо за летния следобед, когато дори вманиачените в плажуването дами, предпочитат да не си говорят директно със слънцето. За целта трябва да вземем такси № 4 и да се насладим на свежото и в пряк и преносен смисъл пътуване.

След успехът на първите три филма (режисьор на Такси (1998) е Жерар Пире, след което зад волана сяда Жерар Кравчик) идва ред и на четвъртия. За феновете на поредицата поредната среща с Даниел (Сами Насери) и Емилиен (Фредерик Дифентал) ще е поредното скоростно изживяване. Двамата ще ви разсеят и разсмеят, а петгодишните им синове само с едно изречение  ще ви обяснят как се качва снимка на уърдовски файл.

Европейският хумор – остроумен, странен, черен понякога, винаги е по-близо до нас от американския.
Във френската комедия героите са смешни до глуповатост, но са симпатични (Роб Шнайдер със сигурност не е в „Големият Стан” (2007)). Полицейският участък е като курорт в сравнение с дисцилината в управленията,  които сме гледали в десетките филми за американските полицаи.

Персонажите са по-готини и като външност и като характер, отколкото излезлите от фитнеса униформени мъже и слезлите от подиума дами. Свежият диалог помага на Даниел, Петра, Генерала и Емилиен да изглеждат още по- забавни. Бялото такси е по последна техническа мода, но в “четворката” по-малко се ползват услугите му.

В последната засега, таксиметрова серия има по - малко екшън и повече комедия, предлага по-малко зрелище и повече приказки, предполага повече усмихнати емоции и по-малко размисъл.

Сценаристът Люк Бесон ни сервира „Такси 4” като лятна оранжада - ободряващ, не  прекалено сладък, летен е и може да послужи като приятно предястие за вечерната разходка.
Разхладете се с него, какво друго ще правите в следобедната мараня.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg