Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми “ТОР: Светът на мрака” – нова информация за филма от режисьора Алън Тейлър

“ТОР: Светът на мрака” – нова информация за филма от режисьора Алън Тейлър
“ТОР: Светът на мрака” – нова информация за филма от режисьора Алън Тейлър
Cinefish.bg

Филми
“ТОР: Светът на мрака” – нова информация за филма от режисьора Алън Тейлър

16.08.2013, 11:46  |   Видяна: 2015  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

Тазгодишният летен киносезон сезон е вече към своя край, но това не означава, че броят на мащабните продукции ще намалее. Един от най-големите филми, които ще тръгнат по българските кина до края на годината е триизмерния фантастичен екшън “ТОР: Светът на мрака”, чиито сюжет продължава историята на известния комиксов супергерой Тор Одинсън. Представен за първи път на големия екран в "ТОР: Богът на гръмотевиците" персонажа на Крис Хемсуърт доби още по-голяма популярност след появата си в ансамбловия “Отмъстителите 3D”, който бързо се нареди сред най-успешните филмови заглавия на всички времена.

Преди да започнат снимките на “Светът на мрака” от студиото Марвел изпитваха трудности в търсенето на режисьор, който да замени оттеглилия се Кенет Брана, а сценария беше пренаписван няколко пъти.

“ТОР: Светът на мрака” – нова информация за филма от режисьора Алън ТейлърВъпреки тези пречки продуцентите успяха да привлекат отново повечето актьори от първата част и снимките започнаха по план под режисурата на Алън Тейлър (“Дълбока провинция”), за когото това е първи високобюджетен студиен проект.

Действието на заснетия с бюджет от окоо 170 милиона долара “ТОР: Светът на мрака” се развива една година след събитията описани в “Отмъстителите 3D”, а по думите на режисьора лентата е “по-мащабна и апокалиптична” от своя предшественик.

Снимачният период на бъдещия блокбастър приключи официално в началото на годината, но само преди няколко седмици се появи новината, че наскоро са протекли допълнителни снимки, които според актрисата Кат Денингс ще удължат екранното присъствие на отрицателния персонаж Локи (в изпълнение на Том Хидълстън).

А сега, по време на ново интервю свързано с “ТОР: Светът на мрака”, режисьора Алън Тейлър също коментира допълнителните снимки и поговори накратко за това какво ще предложи филма на публиката.

Алън Тейлър също коментира допълнителните снимки и поговори накратко за това какво ще предложи филма на публикатаТейлър: “Заснехме няколко големи сцени – сцени, които първоначално не присъстваха във филма. Добавихме няколко много интересни моменти и удължихме някои определени сцени. Осъзнахме колко добре се вписва Локи в тази история и искахме да му отделим достатъчно внимание. Така че това е причината за допълнителните снимки. Просто това е един страхотен персонаж, чиито действия и начин на мислене заслужават да бъдат следени и наблюдавани.

Това бе един от начините да направим филма още по-добър. Работата не приключва с края на снимките и Кевин Фейги (президента на Марвел) е от този тип хора, които до последния момент питат “Какво можем да направим за стане филма още по-забавен?”. Такава беше ситуацията при “Отмъстителите”, така беше и при “Железният човек 3”. В крайна сметка всички се стремим към най-доброто и дори понякога да имаме разногласия сме напълно наясно, че целта ни е една и съща – да направим един страхотен филм.

И “ТОР: Светът на мрака” притежава всички съставки, които са нужни на един голям филм за да може той да впечатли публиката. Този път залозите са много по-големи и екшъна е доста по-наситен и напрегнат.  Една от основните ни цели бе да направим филма по-мрачен и малко по-сериозен в сравнение с останалите заглавния на Марвел.

А и “Отмъстителите” вдигна доста високо летвата и трябваше наистина да си напънем мозъците за да заснемем нещо още по-впечатляващо. Филмът изглежда прекрасно на големия екран и смятам, че триизмерната технология допринася много и в този случай тя е незаменим компаньон на историята.”

Тейлър също така добави, че са били заснети и няколко допълнителни сцени, които ще удължат екранното присъствие на героя на Антъни Хопкинс, Один.

Освен вече споменатите актьори в “ТОР: Светът на мрака” участват още Кристофър Екълстън, Рене Русо, Джейми Александър, Стелан Скарсгард, Идрис Елба и носителката на “Оскар” Натали Портман, която отново се превъплъщава в главната женска роля на Джейн Фостър. Сюжетът на фантастичния екшън ще се фокусира върху опитите на Тор и неговите приятели и съюзници да се преборят с мистериозния злодей Малекит Обречения, който се завръща от забвение с намерението да потопи цялата вселена в мрак.

“ТОР: Светът на мрака” ще се прожектира в триизмерен и IMAX формат, а българската му премиера е насрочена за 1-ви ноември, тази година.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg