Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Студио Relativity Media подготвя мафиотския филм “Ness/Capone”

Студио Relativity Media подготвя мафиотския филм “Ness/Capone”
Легендарният мафиотски бос Ал Капоне отново ще бъде представен на големия екран.
Cinefish.bg

Филми
Студио Relativity Media подготвя мафиотския филм “Ness/Capone”

28.04.2011, 16:38  |   Видяна: 3407  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
По всичко изглежда, че легендарния мафиотски бос Ал Капоне отново ще бъде представен на големия екран. Говорител на Relativity Media разкри, че студиото наскоро е закупило сценарий озаглавен “Ness/Capone”, който през 2010-та присъстваше в “Черния списък на най-добрите незаснети сценарии на годината”. Дело на дебютанта Грант Пиърс Майърс, базирания по действителен случай сценарий описва сблъсъка между чикагския федералeн агент Елиът Нес и могъщия мафиотски бос Ал Капоне.

Тази история вече бе превърната в пълнометражен игрален филм от режисьора Брайън Де Палма. През 1987-а година, Де Палма събра впечатляващ актьорски състав, който включваше Кевин Костнър, Робърт Де Ниро, Шон Конъри и Анди Гарсия, и създаде популярната и до ден-днешен продукция “Недосегаемите”.

сценарият описва сблъсъка между чикагския федералeн агент Елиът Нес и могъщия мафиотски бос Ал Капоне.Президентът на Relativity Media, Райън Кавано, който ще бъде и един от продуцентите на “Ness/Capone”, заяви, че бъдещата мафиотска лента ще се различава в много отношения от “Недосегаемите”.

Във версията на Де Палма, Елиът Нес бе представен като женен и отдаден на работата си агент, твърдо решен да сложи край на нелегалния бизнес на Капоне. Но в “Ness/Capone” той ще бъде представен като нахакан и обичащ забавленията 26-годишен мъж, който винаги се стреми да е в центъра на вниманието.

Сценаристът Грант Пиърс Майърс е прекарал няколко месеца в събиране на материали относно този период. Според продуцента Кавано, действията на Нес и неговия характер в “Ness/Capone” са възможно най-близки до реалността.

Райън Кавано: “Недосегаемите” е добър филм, но там Елиът Нес бе един, в много отношения, идеализиран главен герой. Истина е, че той е ръководил много полицейски акции срещу незаконни цехове на Капоне, но целта му е била не толкова да съкруши мафията, а да привлече общественото внимание към себе си. Той не е бил лош човек, но е обичал да е център на вниманието, и затова повечето му акции са изцяло показни, в присъствието на много журналисти от целия щат. Смятам, че “Ness/Capone” ще бъде един от възможно най-реалистичните филми, разказващи за този период от историята ни.”

сценарият описва сблъсъка между чикагския федералeн агент Елиът Нес и могъщия мафиотски бос Ал Капоне.“Ness/Capone” е във ранен етап на развитие и все още не са избрани актьори и режисьор. Райън Кавано изрази надежда, че до края на годината екипа на филма ще бъде събран.

Според източници от Relativity Media, продуцентите вече са се срещнали с няколко “големи холивудски звезди”, които са изявили интерес да се превъплътят в ролята на Ал Капоне. За момента, не се разкриват имена и от студиото отказват всякакъв коментар.

Освен Райън Кавано, продуценти на “Ness/Capone” ще бъдат Елън Голдсмит-Вейн (“Хрониките на Спайдъруик”), Джани Нунари (“Злокобен остров”) и Джейсън Фелтс (“Високо напрежение”).

Ако всичко протече по план, снимките на мафиотската драма “Ness/Capone” ще стартират в началото на следващата година.

deadline.com
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg