Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Шърли Маклейн с награда от Американския филмов институт за цялостен принос

Шърли Маклейн с награда от Американския филмов институт за цялостен принос
Шърли Маклейн печели своя Оскар" за ролята си в "Terms of Endearment" през 1984 г.
Cinefish.bg

Артисти
Шърли Маклейн с награда от Американския филмов институт за цялостен принос

10.10.2011, 18:02  |   Видяна: 3874  |   stand.bg  |   АРТИСТ
Носителката на „Оскар" Шърли Маклейн ще бъде удостоена с Наградата за цялостен принос на Американския филмов институт, предаде Reuters.

Носителката на „Оскар" Шърли Маклейн ще бъде удостоена с Наградата за цялостен принос на Американския филмов институт, предаде Reuters77-годишната актриса ще е 40-ият носител на отличието. „Силната индивидуалност на Шърли Маклейн озарява големия и малкия екран в продължение на шест десетилетия. От наивно момиченце тя се превръща в екранна легенда и забавлява световната публика с песни, танци, смях и сълзи.

Кариерата й като писател, режисьор и продуцент е още по-голямо доказателство за страстта й към изкуството и за безграничния й талант", заяви председателят на борда на Института Хауърд Стрингър.

Маклейн, която спечели „Оскар" за ролята си в „Terms of Endearment" през 1984 г., е също така изявен активист и писател. Тя вярва в прераждането и съществуването на извънземен живот. Нейните виждания са й спечелили много уважение, но и голяма доза шеговити коментари.

Актирсата прави дебюта си в Холивуд на 19 години с филма на Алфред Хичкок „The Trouble With Harry". За първи път получава номинация от Академията за Най-добра актриса през 1958 г. за „Some Came Running". Има номинации за „Апартаментът" от 1960 г., „Irma La Douce" от 1963 г. и „The Turning Point" от 1977 г., докато най-накрая не печели статуетката за играта си в "Terms of Endearment" през 1984 г.

Миналата година с Наградаа за цялостен принос беше удостоен Морган Фрийман, през 2008 г. носител беше полубратът на Маклейн Уорън Бийти, а първият, отличен в тази категория, през 1973 г. е режисьорът Джон Форд.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg