Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Роланд Емерих и студиото Sony Pictures подготвят фантастичния екшън “Singularity”

Роланд Емерих и студиото Sony Pictures подготвят фантастичния екшън “Singularity”
“Singularity” ще бъде превърнат от режисьора Роланд Емерих във високобюджетен екшън
Cinefish.bg

Артисти
Роланд Емерих и студиото Sony Pictures подготвят фантастичния екшън “Singularity”

30.06.2011, 15:40  |   Видяна: 1758  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
Представител на Sony Pictures разкри пред Hollywood Reporter, че студиото е закупило сценарий, озаглавен “Singularity”, който ще бъде превърнат от режисьора Роланд Емерих във високобюджетен екшън. Детайлите относно сюжета на филма се пазят в пълна тайна, но от Sony Pictures заявиха, че става дума за фантастична продукция, чието действие ще се развива в бъдещето.

Бюджетът на “Singularity” ще надвишава сумата от 100 милиона долара, а Роланд Емерих ще даде старт на снимките веднага след като се състои премиерата на последния му филм – историческата драма “Анонимен”, която тръгва по българските киноекрани от 11-ти ноември, тази година.

Представител на Sony Pictures разкри пред Hollywood Reporter, че студиото е закупило сценарий, озаглавен “Singularity”, който ще бъде превърнат от режисьора Роланд Емерих във високобюджетен екшън. Това ще бъде шестия общ проект на Емерих и студиото Sony Pictures, след “Универсален войник”, “Годзила”, “Патриотът”, “2012” и вече споменатия “Анонимен”. Според източници от студиото, успехa на “2012”, който се превърна в един от най-големите хитове на 2009-та година (с приходи от над 700 милиона долара), е основната причина поради която сделката с Емерих е била сключена толкова бързо.

Сценарият на “Singularity” е написан от самия Роланд Емерих и дългогодишния му партньор Харълд Клосер (“След утрешния ден”), който освен това ще бъде и композитор на лентата.

Клосер: “Все още е ми е разрешено да говоря за сценария, но мога да кажа със сигурност, че това ще бъде един от най-големите филми на Роланд. Тези дни е трудно да покажеш нещо на публиката, което наистина да я впечатли, но мисля, че “Singularity” ще бъде една приятна изненада. Ще има много екшън, обрати, забавни герои и страхотни специални ефекти. Всичко, което човек може да очаква от един добър летен филм.”

В скорошно интервю, продуцента на режисираните от Роланд Емерих, “Денят на независимостта” и “Старгейт”, Дийн Девлин, заяви, че двамата работят от доста време по продълженията на тези филми. Емерих все още смята да ги заснеме, но работата по техните сценарии ще продължи след като приключат снимките на “Singularity”.

От студиото Sony Pictures заявиха, че кастингите за главни роли ще започнат в средата на лятото, а компанията Digital Domain (собственост на Майкъл Бей и Джеймс Камерън) вече работи по сложните визуални ефекти, които ще бъдат една от основните атракции във филма. Все още не е потвърдено, но очакванията са, че “Singularity” ще e първия филм на Роланд Емерих, който ще бъде заснет в триизмерен формат.

В началото на този месец бе обявено, че Емерих ще режисира “Asteroids”, базиран на едноименната видеоигра на Атари, но снимките на този проект са били отложени за неопределен период от време. По всяка вероятност, режисьора ще заснеме този филм след “Singularity”.

Продуценти на “Singularity” ще бъдат Волкър Енгел (“Денят на независимостта”), Майкъл Уимър (“Охлаждане”) и Кирстин Уинклър (“10 000 пр.н.е”), а освен че ще отпусне нужния бюджет, Sony Pictures ще поеме и световното разпространение на лентата.

От студиото разкриха, че световната премиера на “Singularity” ще се състои на 17-ти май, 2013-та година.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg