Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми "Речта на краля" - най-добър филм според Гилдията на американските продуценти

Речта на краля - най-добър филм според Гилдията на американските продуценти
"Речта на краля" бе обявен за най-добър филм от Гилдията на американските продуценти
Cinefish.bg

Филми
"Речта на краля" - най-добър филм според Гилдията на американските продуценти

24.01.2011, 12:07  |   Видяна: 2995  |   actualno.com  |   ФИЛМ

"Речта на краля" бе обявен за най-добър филм от Гилдията на американските продуценти, което увеличава шансовете му в надпреварата за наградите "Оскар", съобщиха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Сред останалите филми, номинирани в същата категория, бяха лентата за Фейсбук "Социалната мрежа", боксьорската драма "Боецът", лентата по действителен случай "127 часа", трилъръра "Черен лебед", анимацията "Играта на играчките 3", която бе обявена за най-добър анимационен филм.

Речта на Краля

Отличието бе връчено на продуцентите на "Речта на краля" Иън Канинг, Емил Шърман и Гарет Ънуин. Историческата драма "Речта на краля" е посветена на живота на английския крал Джордж Шести, чиято роля се изпълнява от Колин Фърт.

На неотдавнашната церемония за наградите "Златен глобус" филмът "Социалната мрежа" спечели 4 отличия, а Фърт грабна приза за най-добър актьор в драма за ролята си в "Речта на краля". Двата филма се очертават като сериозни претенденти за отличията "Оскар", които ще бъдат връчени на 27 февруари от Академията за кинематографично изкуство и наука.

Смята се, че наградите на Гилдията на американските продуценти предизвестяват кои са фаворитите за "Оскарите", защото много членове на Гилдията са и членове на Киноакадемията.

Наградата за най-добър документален филм спечели "В очакване на Супермен", който описва проблеми, свързани с образователната система в САЩ. "Модерно семейство" получи отличието за най-добър комедиен сериал, а "Момчетата от Медисън авеню" - приза за най-добра телевизионна драма.

Освен това режисьорът Джеймс Камерън, актьорите Том Ханкс и Шон Пен спечелиха специални награди.

Пен получи наградата "Стенли Крамър" за вниманието, което отделя на актуалните проблеми на американското общество.

Отличието за пръв път бе връчено на конкретна личност. Наградата "Стенли Крамър" досега е присъждана на филми като "Неудобната истина", "Хотел "Руанда" и "Аз съм Сам". Продуцентът на "Социалната мрежа" Скот Рудин пък бе отличен с почетната награда "Дейвид Селзник" за цялостно творчество. БТА

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg