Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми „Потъването на Созопол“ с Деян Донков и Стефан Вълдобрев открива кино програмата на Аполония

„Потъването на Созопол“ с Деян Донков и Стефан Вълдобрев открива кино програмата на Аполония
Cinefish.bg

Теми
„Потъването на Созопол“ с Деян Донков и Стефан Вълдобрев открива кино програмата на Аполония

22.08.2014, 11:07  |   Видяна: 1235  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Празниците на изкуствата представят премиерата на Костадин Бонев, спечелили адмирациите за документални ленти и обещаващи предложения от пътуващото кино на БНТ.

Това лято Празниците на изкуствата ще отдадат заслужено внимание на седмото изкуство, представяйки богата кино програма с нови ленти и качествена селекция на документални филми.

Едно от големите събития на Аполония ще бъде премиерата на филма „Потъването на Созопол“. Лентата с режисьор Костадин Бонев е екранизация на едноименния роман на Ина Вълчанова. Главните роли са поверени на Деян Донков, Стефан Вълдобрев и Джийсън Брад Люис. „Потъването на Созопол“ разказва историята на 50-годишния архитект Чавдар Кършев, който се отправя към крайморското градче в компанията на 10 бутилки водка. В града на неговата младост ще се случат поредица от събития, а бутилките ще съпътстват историята до последната капка. В сцените се появяват Леонид Йовчев, Веселин Мезеклиев, Мирослава Гоговска, Петя Силянова, Биляна Казакова, Жорета Николова и други известни имена от българските кино и театър.

Аполония 2014

Документалния жанр ще бъде представен „Последните черноморски пирати“ на Светослав Стоянов, „Лорд Бънди от София“ и „Вапцаров. Пет разказа за един разстрел“ на Костадин Бонев, които вече се отличиха с престижни награди и одобрението на зрителите - в началото на годината историята на Стоянов спечели наградата на публиката по време на София Филм Фест, а лентата на Вапцаров се сдоби със „Златен ритон“ за най-добър документален филм през 2013г.

Пътуващото кино на БНТ ще акустира в Созопол, за да постави един добър финал на своята обиколка по време на Аполония. Сред филмите, които ще бъдат завъртяни на фестивала е „Гласът, който моли за България“, посветен на оперната легенда Борис Христов. Режисьор на филма е Росен Елезов, който добавя нов поглед върху живота на оперния певец. Лентата ще бъде представена наред с юбилеен концерт „100 години Борис Христов“ и премиера на биографичния роман „Тримата велики баси“ на Александър Абаджиев, за да отпразнува юбилея заедно с тридесетгодишнината на Празниците на изкуствата.

В програмата присъстват „Златното сърце на София“ на Найо Тицин и „Живот почти прекрасен“ на Светослав Драганов.

Билети за събитието можете да намерите в мрежата на Eventim или да закупите онлайн на http://www.eventim.bg/

За повече информация за програмата на Фестивала: www.apollonia.bg


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg