Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Подготвят се два биографични филма за музиканта Джеф Бъкли

Подготвят се два биографични филма за музиканта Джеф Бъкли
Два филмови проекта за живота и делото на покойния музикант Джеф Бъкли се задават на хоризонта.
Cinefish.bg

Филми
Подготвят се два биографични филма за музиканта Джеф Бъкли

25.08.2011, 10:29  |   Видяна: 2793  |   stand.bg  |   ФИЛМ

Два филмови проекта за живота и делото на покойния музикант Джеф Бъкли се задават на хоризонта.

"Greetings From Tim Buckley" се фокусира около участието на Бъкли в концерт-трибют към баща му - Тим Бъкли. В проекта ще участва звездата от "Клюкарката" Пен Бадгли.

Два филмови проекта за живота и делото на покойния музикант Джеф Бъкли се задават на хоризонта.По данни на Variety в лентата ще се изяви и басиста на Anthrax Франк Бело, който ще изиграе ролята на кръстника на пънка - Ричард Хел. Към актьорския състав ще се присъедини и британската певица Кейт Наш.

През 1991 г. Ричард Хел изпълнява три парчета написани от Тим Бъкли: "Moulin Rouge", "Jungle Fire" и "Chinese Rocks", изпълнявана иначе от Джони Тъндърс.

Актьорът Франк Ууд се е съгласил да поеме ролята на сътрудника на Бъкли и Captain Beefheart - Гари Лукас. Самият Лукас даде зелена светлина на проекта и в момента свири и репетира заедно с Баджли, чийто консултант се явява.

Втората биографична лента за Джеф Бъкли все още не може да се похвали със заглавие. Но според Billboard Рийв Карни ще презапише няколко парчета на Джеф Бъкли специално за филма. В интервю за Billboard Карни спомена добрите отношения, които поддържа с майката на Бъкли (която е иьпълнителен продуцент на филма). Двамата се запознават две години преди да се роди идеята за биографичния проект, след концерт на групата на Карни.

Преди време се носеха слухове за евентуалното участие на Робърт Патинсън във филма, който трябваше да се превъплъти в ролята на самия Джеф Бъкли.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg