Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Подготвя се пълнометражен анимационен филм за емотиконите в интернет

Подготвя се пълнометражен анимационен филм за емотиконите в интернет
Cinefish.bg

Филми
Подготвя се пълнометражен анимационен филм за емотиконите в интернет

22.07.2015, 10:24  |   Видяна: 858  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Анимационната лента на Фил Лорд и Крис Милър "LEGO: Филмът" се превърна в изненадващ международен хит и този успех подтикна холивудските студия да черпят вдъхновение от все по-нетрадиционни източници. Докато се подготвят за световната премиера на високобюджетния "Пиксели", от студиото Sony Pictures оповестиха малко по-рано днес, че ще работят по създаването на пълнометражен анимационен филм за emoji емотиконите - небезизвестните малки иконки, които от години са неотметна част от комуникирането между хората в интернет.

Проектът (който все още няма официално заглавие) е бил закупен от студиото за седемцифрена сума и вече е потвърдено, че работата по сценария ще започне още това лято. Любопитно е да се отбележи, че по разработването на анимацията ще работи същия екип от Sony Pictures Animation, който спомогна за създаването на "Хотел Трансилвания", "Къща-чудовище" и двете части на "Облачно, с кюфтета".

Режисурата на лентата за емотиконите вече е поверена на Антъни Леондис, който има значителен опит в анимационния жанр, благодарение на работата си по "Игор", "Лило и Стич 2", "Кунг-фу Панда: Тайните на майсторите" и предстоящия "В.О.О: Призрачен отряд". Освен режисьор, 43-годишния Леондис ще бъде и сценарист на продукцията, заедно с Ерик Сийгъл ("Мъже на работа").

Все още не се знае за какво ще става дума в анимацията за емотиконите, но според първоначалните слухове едно от основните вдъхновения на творческия екип е вече споменатия "LEGO: Филмът". Също както проекта на Фил Лорд и Крис Милър, предстоящия филм на Антъни Леондис ще разчита на последните нововъведения в компютърните технологии и ще се разпространява в триизмерен формат.

Тъй като е все още прекалено рано не се споменават никакви актьорски имена и поне за момента Антъни Леондис и Ерик Сийгъл са единствените потвърдени членове на екипа.

Повече детайли за творческия екип на все още неозаглавения филм за емотиконите се очаква да бъдат разкрити до края на тази година.Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg