Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми "Пчеличката Мая: Филмът" и "Закрилникът" от този петък в кината

Пчеличката Мая: Филмът и Закрилникът от този петък в кината
Филмовите премиери от този петък, 26-ти септември, 2014-та година
Cinefish.bg

Филми
"Пчеличката Мая: Филмът" и "Закрилникът" от този петък в кината

25.09.2014, 10:44  |   Видяна: 2192  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

От 26-ти септември, 2014-та година, по кината в България ще се завъртят две нови филмови заглавия: дълго подготвян екшън-трилър от създателя на култовия “Резервни убийци” и пълнометражна триизмерна анимация за приключенията на популярната сред детската аудитория пчеличка Мая.

Ето и по-подробна информация за двете премиерни продукции:

Пчеличката Мая: Филмът (2014)Пчеличката Мая: Филмът (2014)

Представената за първи път през 1912-та година литературна и анимационна героиня Мая се сдобива със свой собствен пълнометражен триизмерен филм. “Пчеличката Мая: Филмът” е копродукция между Германия и Австралия, а за направата му бе отпуснат бюджет от около 30 милиона щатски долара. Сюжетът на анимацията се фокусира върху малката пчела с приключенски дух Мая, чието искрено желание е да опознае света извън кошера в който живее. Но когато бива обвинена за мистериозното изчезване на ценния кошерен мед Мая е принудена да обедини сили със своя добър приятел Уили и да се впусне в бурно приключение за разкриване на истинския извършител на кражбата.

Режисьорът на филма Алекс Стадерман: “Мая е много популярен персонаж в Австралия, но нашата цел беше да направим филм, който ще се хареса на нейните почитатели във всички страни по света. Историята е универсална и всеки зрител, независимо от своята възраст, ще открие нещо за себе си.”

озвучен на български език


Закрилникът (2014)Закрилникът (2014)

Създателят на “Резервни убийци” и “Крал Артур” Антоан Фукуа стои зад този напрегнат криминален екшън-трилър. Носителят на “Оскар” Дензъл Уошингтън се превъплъщава в образа на Робърт Маккол - бивш войник на специалните части, който е инсценирал смъртта си за да може да живее на спокойствие в Бостън. Всичко обаче се променя когато той е принуден да сложи край на изолацията си и да помогне на изпадналата в беда тийнейджърка Тери (в ролята Клои Морец).

Не след дълго Маккол и Тери попадат в полезрението на безскрупулни руски мафиоти и по петите им тръгват ловки наемни убийци. Това слага началото на опасна игра на котка и мишка, която трансформира Маккол от пенсиониран войник в закрилник на беззащитните и истинска заплаха за всички престъпници в града.
За Антоан Фукуа и Дензъл Уошингтън "Закрилникът" е втори общ проект след криминалната драма от 2001-ва година “Тренировъчен ден”. Освен Уошингтън и Клои Морец във филма участват още Бил Пулман (“Денят на независимостта”), Мартон Чокас (“Трите хикса”) и Владимир Кулич (“Огнена стихия”).
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg