Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Още награди на 13-ия София Филм Фест

Още награди на 13-ия София Филм Фест
Още награди на 13-ия София Филм Фест
Cinefish.bg

Теми
Още награди на 13-ия София Филм Фест

17.03.2009, 11:10  |   Видяна: 1652  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА

В последния ден от официалната програма на 13-ия Международен София Филм Фест, в Дома на киното имаше специален международен турнир по табла – „Отборът на „Светът е голям” срещу „Отбора на гостите на фестивала”. В отбора на „Светът е голям” се включиха традиционните играчи – тримата Стефановци – Китанов, Командарев и Вълдобрев, Ани Пападопулу и изненадващото „попълнение” Зигфрид. Начело на „Отбора на останалия свят” беше режисьорът Вим Вендерс, а в него участваха Пупа и Кристоф от групата на Зигфрид, Еко и Гюлшен от „Баба Зула”. Резултатът е победа по точки за „Отбора на гостите на фестивала” над „Отбора на „Светът е голям…”

Едно ФИЛМОВО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО - Sofia Short Challenge, беше реализирано в партньорство със „Синемафия”. В самото начало на фестивала беше обявен конкурс за късометражни филми в жанр „комедия” с три компонента АВТОСТОП, ПРОДУЦЕНТ, СВАТБА; бяха създадени 34 филма, а резултатите са следните - жури в състав Зигфрид, Александър Хан и Мая Новоселска ДНЕС определиха най-добрия игрален филм в предизвикателството. Това е “Vulgarity Times” на екипа Shameless Eyes. За най-добра анимация беше определен филмът “Four Lock” на екипа Аспарта. Наградата на победителите са акредитации за „Сараево Филм Фест”; те бяха връчени непосредствено след изпълнението на „Баба Зула” в Зала 1 на НДК от фронтмена на групата Мурат Ертел.

На 5 март беше обявена и темата на ФОТОКОНКУРСА, който се организира в партньорство с dnes.bg  и Stars Travels – „Снимки в София”. 71 участници в конкурса изпратиха свои снимки; общият им брой беше 238. Те бяха качени на сайта dnes.bg, а Вим Вендерс и Доната Вендерс направиха своя избор.

Непосредствено преди прожекцията в Зала 1 на най-новия филм на Вим Вендерс „Снимки в Палермо”, беше обявена и наградата за най-добра снимка. На един уикенд за двама в Палермо, благодарение на Stars Travels, ще се зарадва победителят Петко Стаменов. Той не можа да получи лично поздравленията на Вим Вендерс, но ще му бъде предаден съвета на режисьора къде се намира най-приятния и уютен ресторант в Палермо.

Още горещи новини:
Единствената история, която Гергана Плетньова разказа, или как се изкушава велик ум
Георги Дюлгеров: Българското кино е жилаво и ще го има!
Награди на 13-ия софия филм фест
Фокус Турция на 13-ия СФФ
Ново руско кино на 13-ия София Филм Фест
Новото европейско кино на 13-ия СФФ
Пазар за филмови проекти в рамките на СФФ
6-то издание на София Мийтингс

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

2 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 27.11.2010, 09:15
Оценка: 0
0 гласа

този филм фелст е добър

 
 
 
lus Неутрално
2 18.11.2010, 04:09
Оценка: -1
1 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg