Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Нов поглед към главните герои от “Здрач: Зазоряване - част 2” и допълнителна информация за филма

Нов поглед към главните герои от “Здрач: Зазоряване - част 2” и допълнителна информация за филма
“Здрач: Зазоряване - част 2” тръгва по българските киноекрани от 16-ти ноември, тази година.
Cinefish.bg

Филми
Нов поглед към главните герои от “Здрач: Зазоряване - част 2” и допълнителна информация за филма

29.08.2012, 10:11  |   Видяна: 4558  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

Само за четири години “Здрач” се утвърди като една от най-успешните и популярни филмови поредици на всички времена. Общите световни приходи на досегашните четири филма от франчайза надвишават сумата от 2 милиарда долара, а изпълнителите на главните роли Кристен Стюарт и Робърт Патинсън са вече едни от най-скъпоплатените и популярни млади актьори в Холивуд.

Последната пета част от поредицата, чието заглавие е “Здрач: Зазоряване - част 2”, ще тръгне по българските киноекрани в средата на месец ноември, тази година, и в нея отново ще видим познатите от предишните филми персонажи, водени разбира се от триото Бела Суон, Едуард Кълън и Джейкъб Блек.Рекламната кампания на студиото зад проекта, Съмит Ентъртейнмънт, тече с пълна сила и малко по-рано днес в интернет бяха разпространени две нови официални снимки от “Здрач: Зазоряване - част 2” на които могат да бъдат видени преобразилите се в персонажите си Кристен Стюарт и Робърт Патинсън и няколко други герои от предстоящата лента. Следвайки примера на поредицата “Хари Потър”, продуцентите на “Здрач” взеха решение “Зазоряване - част 2” и предишната част от франчайза, която мина по кината през миналата година, да бъдат заснети едновременно с общ бюджет от над 250 милиона долара.

В момента, режисьора на филмите Бил Кондън продължава да работи по монтажа и сцените с визуални ефекти и по думите му “Здрач: Зазоряване - част 2” ще бъде напълно завършен до един месец. По принцип, всеки един член от актьорския екип на филма се старае да не разкрива детайли за сюжета и заснетите сцени и единствения човек който разпространява по-детайлна информация е именно Кондън. Във вчерашен разговор с MTV режисьора разкри точното времетраене на “Здрач: Зазоряване - част 2” и сподели детайли свързани с финалните сцени и с дъщерята на главните герои, Ренесме.

Кондън: “Вече мога да кажа, че времетраенето на филма ще бъде един час и 56 минути – с една минута по-кратък от предишната част. Като се замисля, това е може би най-краткия филм от поредицата. Има много сцени с които се гордея, но това което мисля, че конструирахме и заснехме по най-добрия начин е самия финал. Когато го гледам в монтажната имам чувството, че наблюдавам музикален номер. Веднъж влезеш ли в ритъм ще бъдеш напълно завладян от преживяването.”

Относно героинята Ренесме, Кондън заяви:

“Нейната сила е следната - тя докосва някого, показва му какво се крие в нейното съзнание и комуникира с него. Има няколко визуални момента с които илюстрираме силата й, но в повечето случаи всичко е подкрепено единствено от музиката на Картър Бъруел (композитора на филма) и звуковия дизайн. Получава се един много специален абстрактен ефект какъвто не съм усещал до момента. Наистина е страхотно и се надявам, че хората ще го харесат.”В ролята на Ренесме се превъплъщава младата актриса Маккензи Фой (“Хавай 5-0”), а освен споменатите Кристен Стюарт и Робърт Патинсън в “Здрач: Зазоряване - част 2” участват още Ашли Грийн, Питър Фасинели, Тeйлър Лаутнър и Били Бърк. Историята на лентата ще започне точно откъдето завърши предишната част, а Ренесме ще бъде един от най-важните персонажи в сюжета.

Сценарият на филма, базиран на романа на Стефани Майър, е написан от Мелиса Розенбърг (“Али Макбийл”), а освен режисьор Бил Кондън е и продуцент. Снимачният процес на лентата протече в Канада и американския щат Луизиана.

“Здрач: Зазоряване - част 2”  тръгва по българските киноекрани от 16-ти ноември, тази година.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg