Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Напусна ни Лучия Бозе

Напусна ни Лучия Бозе
Напусна ни Лучия Бозе
Cinefish.bg

Артисти
Напусна ни Лучия Бозе

24.03.2020, 01:43  |   Видяна: 606  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
Тя е една от легендите на европейското кино. На 89 години ни напусна италианската актриса Лучия Бозе. Тъжната новина съобщи нейният син, испанският изпълнител Мигел Бозе, известен и с ролите си в киното („Високи токчета“ на Педро Алмодовар). Според италианската преса тя е починала от пневмония.

Новини за смъртта на Лучия Бозе

Бозе става известна с филмите на прочути италиански режисьори като Микеланджело Антониони, Федерико Фелини и Джузепе Де Сантис. Тя се прочува още през 1947 г., след като печели титлата Мис Италия. В резултат на това получава първите си предложения за снимки в киното.

Без никакъв актьорски опит Бозе се превръща в една от звездите на италиански неореализъм. През 50-те тя се снима в два от ранните филми на Антониони („Дамата без камелиите“ и „Хроника на една любов“), както и в един от шедьоврите на Де Сантис („Рим, 11 часа“). Участва и в „Сатирикон“ на Фелини.

Лучия Бозе като млада

През 1956 г. актрисата се омъжва за прочутия испански бикоборец Луис Мигел Гонзалес Лукас. Тя се оттегля временно от киното, за да отгледа трите си деца Мигел, Лучия и Паола. През 60-те Бозе подновява кариерата си, а през 1967 г. се развежда с Лукас. Сред известните ѝ филми са още „По древните стъпала“ на Мауро Болонини и „Хроника на една предизвестена смърт“ на Франческо Роси по романа на Габриел Гарсия Маркес.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg