Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Кога ще бъде заснета дълго подготвяната филмова адаптация на сериите комикси “Battle Angel” (“Боен ангел”)?

Кога ще бъде заснета дълго подготвяната филмова адаптация на сериите комикси “Battle Angel” (“Боен ангел”)?
Кога ще бъде заснета дълго подготвяната филмова адаптация на сериите комикси “Battle Angel” (“Боен ангел”)?
Cinefish.bg

Филми
Кога ще бъде заснета дълго подготвяната филмова адаптация на сериите комикси “Battle Angel” (“Боен ангел”)?

10.09.2012, 10:20  |   Видяна: 1858  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

Преди повече от три години създателя на “Титаник” Джеймс Камерън разкри, че планира да пренесе на големия екран популярната серия японски комикси “Battle Angel” (“Боен ангел”). В средата на 2009-та година се появи информацията, че филмовата адаптация най-вероятно ще бъде следващия мащабен проект на режисьора, но нещата се промениха коренно след като се състоя премиерата на научнофантастичния екшън “Аватар”.

Джеймс Камерън разкри, че планира да пренесе на големия екран популярната серия японски комикси “Battle Angel” (“Боен ангел”). Продукцията със Сам Уортингтън и Зоуи Салдана, която бе подготвяна от Камерън в продължение на години, се превърна в най-печелившото филмово заглавие на всички времена и веднага след успешния й поход по кината стана ясно, че вече се планира продължение.

Самият режисьор по-късно разясни, че плановете му са да направи поне още три продължения на “Аватар”, което сложи край на надеждите на тези фенове на “Battle Angel” които искаха да видят възможно най-скоро филмовата адаптация под режисурата на Камерън.

Въпреки че е фокусиран изцяло върху света на “Аватар” Камерън многократно заявяваше през изминалите две години, че не е изгубил интерес към “Battle Angel”. На всички наблюдатели и журналисти бе ясно, че това е важен проект за канадския режисьор, но никой не знаеше кога и дали изобщо ще се стигне до снимки. Това обаче се промени малко по-рано днес, когато продуцента на “Аватар” (и бизнес-партньор на Джеймс Камерън) Джон Ландау оповести официално, че “Battle Angel” със сигурност ще бъде направен и дори разкри, че ако всичко протече по план филма ще бъде заснет след около пет години.

Джон Ландау оповести официално, че “Battle Angel” със сигурност ще бъде направен и дори разкри, че ако всичко е наред филма ще бъде заснет след около пет години.Ето какво заяви Ландау в разговор със сайта MovieZine:

“Сигурен съм, че ще направим “Battle Angel”. Това е една от любимите ми истории. В момента сме се фокусирали изцяло върху продълженията на “Аватар” и ще бъдем заети с тези филми в следващите четири-пет години. След тях идва ред на “Battle Angel”. Това е невероятна история, която задава въпроса “Какво означава да бъдеш човек?” и аз с нетърпение очаквам да представим филма пред публиката.”

Джеймс Камерън разкри, че планира да пренесе на големия екран популярната серия японски комикси “Battle Angel” (“Боен ангел”). Джеймс Камерън ще режисира и продуцира бъдещата фантастична лента, а сюжета ще разказва за учен, който открива женски андроид на име Алита в сметище и успява да я върне обратно към живот. Отгледана като негова дъщеря Алита му помага в работата и по-късно се превръща в ловец на глави.

Тъй като “Battle Angel” е във все още ранен етап на развитие не се споменават имена на актьори и според последната информация работата по сценария тепърва предстои да започне (слуховете са че сценаристката Лаета Калогридис ще оформя екранната история).

Все още се очаква Джеймс Камерън да потвърди официално, че това ще бъде проекта по който ще работи след като приключи с продълженията на “Аватар”.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg