Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Какво да очакваме от високобюджетния екшън с Мегън Фокс, “Костенурките нинджа”?

Какво да очакваме от високобюджетния екшън с Мегън Фокс, “Костенурките нинджа”?
Какво да очакваме от високобюджетния екшън с Мегън Фокс, “Костенурките нинджа”?
Cinefish.bg

Филми
Какво да очакваме от високобюджетния екшън с Мегън Фокс, “Костенурките нинджа”?

16.04.2013, 10:24  |   Видяна: 4641  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
През лятото на 2014-та година ще се състои българската и световна премиера на високобюджетния фантастичен екшън “Костенурките нинджа”, който е базиран на популярните в цял свят едноименни анимационни серии. Снимките на мащабната продукция започнаха преди малко повече от една седмица в Ню Йорк Сити, а познатите костенурки Леонардо, Микеланджело, Донатело и Рафаел ще бъдат пренесени на големия екран с помощта на същата компютърна технология, която бе използвана за създаването на извънземните в “Аватар”.

Мегън ФоксГлавната женска роля в предстоящия филм е поверена на звездата от “Трансформърс” Мегън Фокс, а Майкъл Бей продуцира чрез компанията си Platinum Dunes.

Още преди да бъде завършен сценария “Костенурките нинджа” се превърна в силно дискутиран проект сред феновете на анимационните серии и спекулациите относно това какво ще бъде представено на екран продължават.

Детайлите относно сюжета и новите персонажи се пазят в пълна тайна, но от студиото Парамаунт Пикчърс уверяват, че филма ще запази всички основни елементи от анимационните серии.

Мегън Фокс се превъплъщава в ролята на телевизионната репортерка и приятелка на костенурките нинджа, Ейприл О’Нийл, а по-голямата част от действието ще бъде ситуирано в Ню Йорк. Любопитно е да се отбележи, че “Костенурките нинджа” е четвъртия общ проект на Фокс и Майкъл Бей след първите две части на “Трансформърс” и култовия “Лоши момчета 2”.

Костенурките нинджаРежисурата на високобюджетния екшън е поверена на създателя на “Гневът на титаните” Джонатан Лийбесман, а партньори на Мегън Фокс са актьорите Дани Удбърн, Уил Арнет, Джеръми Хауърд, Пийт Плозек, Ноел Фишър и Алън Ричсън.

Хауърд, Плозек, Фишър и Ричсън ще вдъхнат живот на костенурките Донатело, Леонардо, Микеланджело и Рафаело с помощта на специални костюми с рефлекторни датчици, които записват движенията им и ги пренасят директно на компютърно-генерираните персонажи. До момента актьорите отказваха да коментират публично проекта, но преди церемонията по раздаване на филмовите награди на MTV Алън Ричсън поговори накратко за филма и за това какво могат да очакват зрителите.

Алън РичсънРичсън: “Снимаме “Костенурките нинджа” в момента. Целият процес е много интерес и е съвсем ново преживяване за мен. Работим със страхотна технология, която ни позволява да вършим невероятни неща. Само преди няколко дни бягах заедно с Мегън Фокс из Ню Йорк. Тя изглежда прекрасно, а аз съм облечен с този странен костюм, който записва всичките ми движения и ги пренася на компютър. Бойната хореография е много добра и се потрудихме доста за да сме сигурни, че костенурките няма да изглеждат глупаво в екшън-сцените.

Още преди да се присъединя към проекта знаех, че той вече има изградена репутация сред някои от феновете. Снимките дори не бяха започнали и хората си мислеха, че знаят за какво става дума. Мога да Ви кажа, че тези хора грешат. Всички неща, които се появяват в интернет са погрешни и честно казано съм разочарован от негативизма, който идва от феновете. Иска ми се да им обясня, че филма ще бъде верен на източника и да им кажа точно какво ще видят на екран, но не ми е разрешено да говоря за това. Мога да кажа, че финалния продукт ще бъде много по-добър от очакванията на хората и визуално ще бъде преживяване каквото не сте изживявали досега. Нямам търпение хората да го гледат. Оптимист съм и смятам, че филма ще надмине очакванията.

Аз лично съм фен на “Костенурките нинджа” и като такъв мога да Ви уверя, че всички от екипа се стараят да направят възможно най-добрия филм.”

Режисьорът Джонатан Лийбесман използва триизмерни камери по време на снимките, а Майкъл Бей продуцира заедно със Скот Медник (“Супермен се завръща”) и Гелън Уокър (“Сляп хоризонт”).

Отпуснатият бюджет от Парамаунт Пикчърс надвишава сумата от 125 милиона долара и намерението на студиото е да даде старт на нов филмов франчайз. Световната премиера на триизмерния “Костенурките нинджа” ще се състои на 6-ти юни, 2014-та година.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg