Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми “Живи легенди” разби конкуренцията и превзе българския бокс офис

“Живи легенди” разби конкуренцията и превзе българския бокс офис
“Живи легенди” разби конкуренцията и превзе българския бокс офис
Cinefish.bg

Филми
“Живи легенди” разби конкуренцията и превзе българския бокс офис

18.02.2014, 12:52  |   Видяна: 1305  |   Press Release  |   ФИЛМ
Живи легенди” на Ники Илиев взриви българския бокс офис. С приходи от 111 000 лева, филмът на младия български режисьор се оказа най-гледаният филм за изминалия уикенд. Той остави далеч зад себе си мултимилионните американски продукции като Робокоп – 52 835 лева и Зимна приказка в Ню Йорк с Колин Фарел 46 463 лева.

Микеле Плачидо, Живи ЛегендиТри години след като филмът на Влади Въргала „Операция Шменти капели“ застана начело на бокс офис класацията, „Живи легенди” отново показа, че нискобюджетните филми по нищо не отстъпват на солидно финансираните продукции. Без съмнение най-голяма заслуга за успеха на филма е добрият сценарий на Ники Илиев, Саня Борисова и Николай Василевски, които са успели много добре да намерят баланса между смешното и драматичното.

Като прибавим към това  добрата режисура, прекрасната музика, отличното изпълнение на Орлин Павлов, участието на множество български звезди и появата на невероятния Микеле Плачидо, успехът на „Живи легенди” беше предизвестен. За това свидетелстваше огромният зрителски интерес, който доказа, че българският зрител има нужда от родни продукции, особено когато те са направени със стил и ясно послание.

Постижението на екипа на продукцията е още по впечатляващо, като се има предвид ниския бюджет - едва 400000 лева, който ярко контрастира с американските филми за десетки милиони.

„Живи легенди” е поредното доказателство за това, че финансовото обезпечение на даден филмов продукт не е гаранция за успех. Далеч по-важни са талантът и волята на екипа.Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg