Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Бокс офис “Генезис” оглави американския бокс офис

“Генезис” оглави американския бокс офис
Премиера в България: 23.07.2010
Cinefish.bg

Бокс офис
“Генезис” оглави американския бокс офис

19.07.2010, 11:23  |   Видяна: 2336  |   синефиш.бг  |   БОКС ОФИС
Публиката успя да издигне един от най-рискованите филми на лятото начело на бокс офиса с приходи от 60,4 милиона долара и то само за премиерният уикенд. За разлика от останалите филми това лято, “Генезис” бе оригинална продукция а не продължение или адаптация на видео игра. Но маркетинговата стратегия на компанията-разпространител Warner Bros се оказа повече от успешна и резултатите са налице.

Генезис

Като оригинален филм, “Генезис” се нарежда на шесто място в класацията за най-успешен премиерен уикенд, след филмите “Ханкок”, “2012”, “Всемогъщият Брус”, “След Утрешния Ден” и “Аватар”. Този успех се дължи най вече на младата публика, която дава и най-високи оценки на филма, докато хората над 35 не откликнаха по същият начин.

“Хората към които беше насочен филмът се появиха в кината, и те харесаха крайният продукт”, сподели президентът по разпространение на Warner Bros Дан Фелмън. “Но също така знам че хората в по-горните възрастови граници бяха объркани от филма, и на това се дължи и поляризацията в мненията.”

“Най-важното в случая е да имаме достатъчно голяма група от хора харесали филма, и които да го препоръчват”, завърши Фелмън.

Разбира се, “Генезис” много трудно ще може да достигне приходите на предишният филм на режисьора, “Черният Рицар”, но ако филмът се представи достатъчно добре през следващите няколко седмици, приходите само в американският бокс офис могат да достигнат 200 милиона долара. Също така от компанията-разпространител се надяват че “Генезис” ще се представи достатъчно добре и на чуждестранният пазар.

Но независимо от това какви ще бъдат финалните приходи, досегашният успех на филма в Америка доказва че публиката е готова да откликне и на нещо което е напълно оригинално и не е базирано на вече съществуващ материал.

Поздравления за този успех заслужават както Warner Bros и тяхната успешна маркетингова кампания, така и режисьорът на филма Кристофър Нолан, който въпреки двата си изключително успешни филми за Батман не бе достатъчно познат на масовата публика.

Но с този толкова успешен премиерен уикенд, Нолан е на път да се присъедини към един доста специален клуб, а именно клубът на режисьорите-звезди: Джеймс Камерън, Стивън Спилбърг, Тим Бъртън, Майкъл Бей, Питър Джаксън, М Найт Шаямалан, Куентин Тарантино и Роланд Емерих. Режисьори които са достатъчно познати на публиката, и които могат напълно да разчитат на вече доказаното си име.

Hollywoodnews.com
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

4 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Неутрално
1 15.11.2010, 10:55
Оценка: 0
0 гласа

 
 
 
behwolf Неутрално
2 15.11.2010, 10:53
Оценка: 0
0 гласа

да очаквано беше

 
 
 
flyingstep... Положително
3 19.07.2010, 01:21
Оценка: 0
0 гласа

напълно о4аквано

 
 
 
thunder_go Неутрално
4 19.07.2010, 11:53
Оценка: 0
0 гласа

М Найт Шаямалан вместо Копола? You've got to be kidding me!
Иначе Генезис е превъзходен!

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg