Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Два български филма в конкурсната програма 15-ия София Филм Фест

Два български филма в конкурсната програма 15-ия София Филм Фест
„Тилт” на Виктор Чучков-син, в конкурсната програма 15-ия СФФ
Cinefish.bg

Филми
Два български филма в конкурсната програма 15-ия София Филм Фест

18.01.2011, 15:17  |   Видяна: 5638  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

За първи път през 2011 година в Международния конкурс на София Филм Фест ще участват два български филма – „Подслон” на Драгомир Шолев и „Тилт” на Виктор Чучков-син.

Филмът “Подслон” по сценарий на Разван Радулеску, Мелиса де Рааф и Драгомир Шолев е представян като проект в рамките на „София Мийтингс” през 2007 г. и е пълнометражен дебют за Драгомир Шолев (който печели през 2005 г. наградата Jameson за късометражен филм с „Преди живота, след смъртта”).

Оператор на „Подслон” е Крум Родригес, продуцент – Росица Вълканова, музиката е на Васил Гюров, а в ролите ще видим Цветан Даскалов, Янина Кашева, Калоян Сирийски, Ирена Христоскова, Силвия Герина. 12-годишният Радо, син на треньора по водна топка Стойчев, вече е почти пънкар.Господин Стойчев не може да разбере защо, след като е бил добър баща, синът му е готов на всичко, за да избяга с „първите срещнати на улицата наркомани”. След световната си премиера в секцията „Нови режисьори” в Сан Себастиан, изпълнената с мрачен хумор драма ще заживее богат фестивален живот благодарение на факта, че представлява свежа трактовка на привидно изхабения жанр за объркани тийнейджъри и пропастта между поколенията. Песимистичен, но не и депресиращ, филмът интелигентно разглежда проблеми с универсално звучене.

Копродукцията между България и Германия “ТИЛТ” е режисьорски дебют на Виктор Чучков-син, по сценария работят той и Борислав Чучков. Зад камерата е Рали Ралчев, музиката е дело на Виктор Чучков, продуцент е Борислав Чучков. „Тилт” се среща като проект с продуценти през 2006 г. на „София Мийтингс”. Ролите във филма са поверени на Явор Бахаров, Радина Кърджилова, Ованес Торосян, Георги Стайков, Ивайло Драгиев, Александър Сано, Филип Аврамов.

 ТИЛТ

В началото на 90-те години четирима приятели търсят начин да спечелят пари, за да отворят собствен бар, който ще се казва TILT. При случайна среща на Сташ (Явор Бахаров) и Беки (Радина Кърджилова) се стига до страстна любовна авантюра. Внезапно бандата е заловена в нелегално разпространение на порно филми. Бащата на Беки – действащ полковник, лично се заема със случая и ги заплашва със затвор. Единственият начин да ги остави на мира е Сташ и Беки да спрат да се виждат.

Програмата “Киното днес – големите майстори” включва последните творби на утвърдени световни режисьори. Сред тях са Том Тиквер и Алексей Балабанов.

За “Три” Тиквер споделя, че това е „опит – едновременно нежен и краен, ироничен и сериозен – да се опишат усещанията на трима души, докато животът ги носи все по-далеч от раждането им и все по-близо до смъртта.

Филмът се вглежда в състоянието на едно поколение, което все още се бори срещу калъпите, в които трябва да влезе, докато се социализира.”

Три

Хана и Симон са на възраст около 40 и живеят в Берлин. Без да подозират и двамата се запознават с Адам и се влюбват в него. Но Хана забременява и въпросът е: кой е бащата?

Това е филм за близостта и разстоянията, самотата и обществения натиск, опасността от интимността и изкушенията на непознатото.

Сергей Бодров-син е създал сценария на филма “Морфин” на Алексей Балабанов по сборника „Записки на младия лекар” от Михаил Булгаков.

Ролите са поверени на Леонид Бичевин, Ингеборга Дапкунайте, Андрей Панин, Лукич Демяненко, продуцент е Сергей Селянов, а оператор - Александър Симонов. След революцията в Русия през 1917 г., по време на гражданската война 23-годишният д-р Поляков (Бичевин) е разпределен в отдалечен малък град.

Морфин

За щастие предшественикът му е оставил богата библиотека, която съдържа отговорите на повечето въпроси на младия лекар. За да се излекува от инфекция, младият доктор моли сестрата със „златни ръце” да му приготви инжекция с морфин, и не след дълго започва редовно да приема все по-големи дози, осигуряващи му смелост и самоувереност.

Топлите чувства между двамата не успяват да притъпят усещането за безнадеждност и поредната инжекция предлага само кратко бягство от безмилостната реалност ...

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
zuzaria196... Весело
1 18.01.2011, 05:16
Оценка: 0
0 гласа

o4akvam filma s neturpenie!!! Vqrvam,4e 6te e dobur!!!

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg