Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Актрисите, които доста потренираха за ролите си

Актрисите, които доста потренираха за ролите си
Актрисите, които доста потренираха за ролите си
Cinefish.bg

Теми
Актрисите, които доста потренираха за ролите си

19.03.2018, 10:39  |   Видяна: 19745  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Да си актриса в Холивуд не означава само да обръщаш внимание на грима и облеклото си. Доста работа и подготовка е необходимо да се вложи в подготовката за дадена роля. За да изглеждаш безупречно на големия екран, понякога трябва да преминеш през дългия и жесток процес на физическата подготовка. Непрестанни тренировки, обучение в специални умения и всичкото това трябва да бъде свършено за кратък период от време. В крайна сметка, упоритата работа се отплаща – обикновено още с първото си появяване във филма актрисите открадват сърцата ни и ролите им са запомнящи се.

Гал Гадот, Жената-чудо

Гал Гадот, Жената-чудо
 
Израелската красавица никога не е имала проблем с формата си. Когато е избрана за ролята на Жената-чудо, тя е трябвало да натрупа малко мускулатура. Девет месеца тя тренира с един от най-добрите инструктори в Холивуд, за да е в перфектна кондиция за филма. Това включвало два часа във фитнеса, два часа спаринг и два часа яздене….

Алисия Викандер, Томб Райдър
 
Алисия Викандер, Томб Райдър

Когато е избрана за ролята на известната женска екшън икона, феновете се питат дали тя ще пасне на този динамичен и мускулест женски образ. Преди това ролята е играна от Анжелина Джоли, която е вечно във форма. Викандер е имала жестоки тренировъчни сесии. Освен часове във фитнеса, тя кара колело, тренира бойни изкуства, катери се и плува. Качва над 5 кг., за да е перфектна на екрана.

Скарлет Йохансон, Дух в броня

Скарлет Йохансон, Дух в броня
 
Откакто се появява във вселената на Марвел като Черната вдовица, Скарлет Йохансон трябва да е постоянно във форма, заради непрекъснатите продължения и филми, в които тази героиня се появява. Когато тя е избрана за ролята на кибер-войника в „Дух в броня“ тренировките се удвояват. На първо време костюмът ѝ през целия филм е силно прилепнал към тялото и следва плътно очертанията му. Освен това паднали доста изтощителни занимания с бойни изкуства…

Зоуи Салдана, Аватар

Зоуи Салдана, Аватар
 
Всички бяха впечатлени от изпълнението на Салдана в „Аватар“. Въпреки че ролята ѝ е до голяма степен подпомогната от компютърните технологии, бидейки почти анимационен герой, актрисата е трябвало сериозно да се подготви за участието във филма. Следват шест месеца занимания със стрелба с лък, уроци по езда и бойни изкуства. Във филма тя прави всичкото това с монтирана на главата ѝ тежка камера, облечена в неудобен прилепнат технологичен костюм.

Алисън Бри, GLOW

Алисън Бри, GLOW
 
Алисън Бри е в главната роля в хитовия сериал на Нетфликс, в който става дума за жени-кечистки. За да се подготви за ролята, Бри е трябвало да тренира като професионалист. Тя правила кардио всеки ден, както и упражнения за заякване два пъти на ден. Целта на актрисата била не само да вкара тялото си във форма, но по този начин да закали и характера си, за да може по-лесно да се идентифицира с героинята си.

Ума Търман , Убий Бил
 
Ума Търман , Убий Бил

Легендарната Беатрикс Кидо от филмите „Убий Бил“ има квалификация на професионален убиец. Тя с лекота може да убие 50 мъже в бой с мечове например. За да се превърне в този невероятен герой, Ума Търман трябвало да придобие много нови умения, като например познания в няколко кунг фу стила, различни начини за бой с мечове, няколко вида бойни изкуства и хвърляне на ножове.

Дженифър Лорънс, Игрите на глада
 
Дженифър Лорънс, Игрите на глада

Скално катерене, катерене на дървета, бокс, бягане, скачане и , разбира се, стрелба с лък – и това са само някои от нещата, с които трябвало да се занимава актрисата преди началото на снимките на този, превърнал се в култ, филм. Всички тези занимания били организирани в строга програма, която Дженифър трябвало стриктно за следва. Няма да добавяме онези огнени костюми, в които тя трябвало да изглежда перфектно.

Деми Мур, Редник Джейн
 
Деми Мур, Редник Джейн

Това е филм от далечната 1997 г. Интересно е, че Деми Мур е правила повечето каскади съвсем сама, даже известната сцена, в която тя изпълнява лицеви опори с една ръка. За да може да се подготви по-най-добрия начин, тя тренирала с истински морски пехотинец. Тренировките се провеждали всеки ден и включвали много кардио и вдигане на тежести.

ДАС
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg