Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Грях ли е справедливо отнетия живот?

Грях ли е справедливо отнетия живот?
Филмът се казва “Праведно убийство” (2008) и е на Джон Авнет. След “88 минути”, който беше меко казано безличен, режисьорът ни предлага полицейска история, по-стегната, по-драматична, по-сърцата, която успява да докосне съвестта ви
Cinefish.bg

Рецензии
Грях ли е справедливо отнетия живот?

24.10.2008, 18:22  |   Видяна: 2337  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
от Мариана Иванова

Забелязвали ли сте колко висок е процента на хората, които посочват като любими актьори Ал Пачино и Робърт де Ниро? Много е висок. И странното е, че повечето от феновете на двамата са мъже, което вече звучи наистина сериозно. По принцип силният пол обича да гледа на екрана красиви, предизвикателни и лоши дами, вместо двама солидни представатели на холивудската актьорска киногилдия. Но пък какви изключения са двамата, нали?!
За тях и за всички останали малки и големи е поредният празник, в който двамата “италианци” играят един до друг на големия екран.

Филмът се казва “Праведно убийство” (2008) и е на Джон Авнет. След “88 минути”, който беше меко казано безличен, режисьорът ни предлага полицейска история, по-стегната, по-драматична, по-сърцата, която успява да докосне съвестта ви така че да се замислите до каква степен човек трябва да се възползва от поста си, за да въздаде справедливост.
Праведно убийство” прави разрез на чувствата на полицая (американския, тук в България знаем причините всичко да е много различно и невъзможно за сравнение с щатския).
Това, което мисли, това, заради което не може да спи, това, което иска да направи и това, което не може. В повечето от сцените Пачино и Де Ниро са в един кадър, невъзмутими в професионализма си  и гениално естествени в движения, погледите и жестовете. Двамата стоят пред камерата като най-добри приятели. Без значение дали са един от двете страни или от едната на закона.

Синхронът между Ал и Боби е безупречен, като че ли цял живот са репетирали да изглежда стопроцентов. Едиственото разочароващо в лентата е слабата мотивация на финала. Може би, щеше да е по- убедително ако имаше друга развръзка, а не изложената, която сме гледали и другаде. В завъртането “добър – лош”, трябваше да има повече дълбочина и значително повече изненада.

Но все пак с “Праведно убийство” Авнет затвърждава убедително успеха си 11 години след “Червеният ъгъл” (1997) и то с актьорски тандем, който няма еквивалент. А на нас не ни остава друго освен да направим подарък на момчетата си през уикенда - Де Ниро, Пачино и Вие в едно. Какво повече му трябва на един мъж...



Още рецензии
Спасение дебне отвсякъде българското кино
Патологични срещи от познатия вид
Правителството като Биг Брадър
Дебилни братя
Революционно събуждане в чернобяло
Лисичи урок по човечност
Актьорски ураган по Стилър
Как обичат роботите
Шведска рапсодия в гръцко синьо
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Неутрално
1 17.11.2010, 04:31
Оценка: 0
0 гласа

Човешко е да се разсъждава така... виновният задължително трябва да бъде наказан, това е.

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg