Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Зохан Сандлър - една невероятна комбинация

Зохан Сандлър - една невероятна комбинация
Ако не понасяте Адам и неговият смахнат поглед обаче, сменете заглавието
Cinefish.bg

Рецензии
Зохан Сандлър - една невероятна комбинация

30.08.2008, 09:49  |   Видяна: 4234  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
от Мариана Иванова

Да разсмееш един човек в киното е много
по-трудно отколкото да го разплачеш. Само истинските актьори са способни на това. Това не се учи в кино академиите, защото господ или ти го е подарил или не. А когато този дар се развие няма психарски, въздухарски, непробиваеми, бащински настроени, гилморски или певчески персонажи, които да те уплашат.

Като Адам Сандлър например - талантът му едва навършва 17, когато започва да разсмива публиката  и така докато стигне до
Хизраел и Зохан. Новият филм на актьора е поредното доказателство затова колко може един актьор, когато наистина може. Сценарият както много други с терористични препратки, престоява известно време в чекмеджето, но шест години след Атентата попада в ръцете на Денис Дуган – режисьор с много стаж в комедията – “Мозъчни донори” (1993), “Щастливият Гилмор” (1996), “Бевърли Хилс нинджа” (1997) “Ченгета без значки” (2006) и др. Сплавта Дуган - Сандлър може да не от високо естетическо качество, но поне е от достатъчно смешно! Ако не понасяте Адам и неговият смахнат поглед обаче, филмът няма да ви понесе. Защото той е в стихията си - много актьорска, но ако потърсите друго, едва ли ще намерите. Зохан: Стилист от запаса” е смешен (при условието направено по-горе), но има  безумен сюжет - за надарения с невероятни бойни качества израелтянин, който решава да стане фризьор (в Щатите), защото му е омръзнало да воюва?! Елементи от този сценарий сме срещали и другаде във филмовото пространство –  красавица, която се влюбва в главния герой, емигрантите Ню Йорк и неговите квартали-държави. В лентата има и няколко свежи вметки - самоиронията на евреите/арабите, ивритският акцент на Адам Сандлър (явно актьорите от континента имат проблем само със славянските езици), родителите на Зохан, героят на уникалния Джон Туртуро- Фантома.

Но истината е, че “Зохан: Стилист от запаса”ще е забавна само на пуканково настроените летни зрители. Останалите може и да не го опитвате. На вкус е като маслените торти от едно време – няма да ви изненада (като Адам) и е с много захар като повечето уж смешни филми. Ако предпочитате чийзкейк, по-трудно ще намерите вкусен сред филмовите предложения, по -добре се почерпете в близкото бистро.


Още рецензии
Спасение дебне отвсякъде българското кино
Патологични срещи от познатия вид
Правителството като Биг Брадър
Дебилни братя
Революционно събуждане в чернобяло
Лисичи урок по човечност
Актьорски ураган по Стилър
Как обичат роботите
Шведска рапсодия в гръцко синьо
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Неутрално
1 16.11.2010, 11:07
Оценка: 0
0 гласа

Cool

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg