Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Дискавъри

Discovery регистрира рекорден рейтинг по време на Олимпийските игри в Токио - Дискавъри / информация за филма

Discovery 2021
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЪОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Discovery регистрира рекорден рейтинг по време на Олимпийските игри в Токио

04.8.2021  |   синефиш.бг
Discovery регистрира рекорден зрителски интерес към дигиталните си платформи по време на първата седмица от Олимпийските игри в Токио. Желанието на феновете да персонализират съдържанието си, за да имат възможността да наблюдават най-популярните спортисти от своята родина, доведе до два пъти повече абонаменти за каналите на Discovery в сравнение с целия период на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг през 2018 г.

Почитателите на спорта са наблюдавали случващото се по време на надпреварите в японската столица на чрез discovery+ и платформите на Eurosport в продължение на почти 750 млн. минути през първите седем дни на Игрите – над 18 пъти повече в сравнение с първата седмица на Олимпиадата в Пьонгчанг. Това е красноречиво доказателство, че при първото си излъчване на Летни олимпийски игри съдържанието на Discovery успява да генерира много сериозен интерес в глобален план.

Благодарение на отразяването на няколко вида платформи, до момента над 275 млн. зрители в Европа са имали възможността да проследят на живо Олимпийските игри в Токио. Над 100 млн. от тях са проследили състезанията чрез телевизионните канали и дигиталните платформи на Discovery, а 175 млн. са използвали услугите на локалните партньори на медията. Това означава ръст от 10% в сравнение с Пьонгчанг 2018, а частта от рейтинга на Discovery, съставлявана от телевизионните канали, се е увеличила с 30%.  

Жан-Бриак Перет, президент и изпълнителен директор на Discovery International, заяви: „Олимпийските игри са най-голямата надпревара на света и далеч надхвърлят рамките на спорта, достигайки до много по-широка публика от традиционните спортни фенове. Съдейки по статистиките от първата седмица, е напълно очевидно, че Олимпийските игри в Токио са довели огромен брой зрители от най-различни групи в каналите и платформите на Discovery. По време на Олимпиадата отчетохме невиждан досега ръст на потребителите на дигиталните ни платформи и сме наистина радостни, че толкова много фенове в Европа гледат Игрите чрез discovery+ или Eurosport Player”.

„Фантастично е да видим, че нашето отразяване и историите, които разказваме, привличат вниманието на толкова много хора в Европа. Независимо дали говорим за рекордно високия брой абонаменти към дигиталните ни платформи или телевизионният ни рейтинг, е ясно, че тази Олимпиада има много широк отзвук“ – добави Андрю Джорджу, президент на спортния отдел на Discovery.

Сайтовете на Eurosport в цяла Европа също отчитат рекорден трафик, който надвишава три пъти този от същия етап на Игрите в Пьонгчанг. Огромният интерес към Олимпийските игри в Токио доведе до 54 млн. уникални посещения на Eurosport.com през месец юли.

Discovery излъчва Олимпийските игри в Токио 2020 на 19 езика в 50 европейски страни. Единствено по discovery+ и каналите на Eurosport феновете могат да проследят всеки момент от надпреварите в японската столица.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg