Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Дискавъри

Discovery представи иновативното си студио за Олимпийските игри в Токио - Дискавъри / информация за филма

Discovery 2021
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЪОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Discovery представи иновативното си студио за Олимпийските игри в Токио

15.7.2021  |   синефиш.бг
Discovery представи иновативното си студио за Олимпийските игри в Токио

• Discovery ще демонстрира редица технологични нововъведения в своето студио Cube, включително дигитални графики и по-мащабни анализи
• Зрителите ще имат достъп до преките предавания от повече локации от когато и да е досега, благодарение на дигиталната екосистема на Cube

Малко повече от седмица преди началото на Игрите в Токио, Discovery – Домът на Олимпийските игри в Европа, разкри как планира да помогне на своите зрители да се почувстват по-близо до любимите си спортисти от когато и да е досега.
Амбицията на Discovery да покаже пълния блясък на Олимпийските игри се базира на обещанието на медията да предостави на феновете възможността да проследят всички най-важни мигове от надпреварата, битката за всеки медал и всеки герой на форума, използвайки уникални методи за анализ на случващото се в Токио. Междувременно локализираното съдържание на Discovery ще разкаже някои от най-интересните истории на Олимпиадата.
Пионерски иновации за дългоочакваните Игри

Високотехнологичното студио Cube ще бъде основополагащата част на отразяването на Игрите от страна на Discovery, демонстрирайки иновативни софтуер и графики, които ще изведат аналитичните способности на Cube на изцяло ново ниво и ще предоставят на зрителите възможността да получат достъп до най-подробният анализ на шампионското представяне на победителите в дисциплините.
Излъчващото от няколко локации студио Cube ще включва още:
• Седем реални локации, на които ще бъде посветен декорът на студиото;
• 360-градусови пейзажни кадри от Токио и запленяващи снимки от японската столица;
• Изцяло нов триизмерен Zoom софтуер, който ще позволи на зрителите да станат свидетели на красиви панорамни гледки към локациите на Cube;
• Виртуален набор от камери, предаващи от всяка точка на студиото;

Грег Ръдърфорд бе специален гост на официалното откриване на студиото, като подложи на анализ своя скок от Олимпийските игри в Лондон през 2012 г., който му донесе златния медал, използвайки всички технологии на Cube.

Ръдърфорд, който е част от екипа от експерти на Discovery за територията на Обединеното кралство, бе удивен от възможностите на новите технологии. „Да използвам тези технологии за анализ, разполагащи с триизмерни графики, е много вълнуващо. Това , което те ми показаха относно техническите елементи на скока ми от Лондон, бе изумително. Нямах представа колко страхотни са тези неща. Имах възможност да видя как предпоследната ми крачка – нещо много важно в скока на дължина, бе по-дълга, отколкото би трябвало да бъде от техническа гледна точка. Този скок можеше да свърши много зле за мен, тъй като преди това разкъсах сухожилие, скачайки по съвсем същия начин“, коментира британецът.

„Никога досега не бях анализирал представянето си в Лондон, но технологиите на Cube ми помогнаха да видя скока си от различна гледна точка. Именно това са невероятните анализи, които Cube ще предложи на феновете по време на Олимпийските игри. Това е нещо много интелигентно и в същото време забавно. Зрителите ще се влюбят в Cube”, добави Ръдърфорд.

Скот Йънг, вицепрезидент на отдел „Съдържание и продукция“ в Eurosport, заяви: „Cube е изумително произведение на модерните технологии, които нямаме търпение да покажем на зрителите по време на Олимпийските игри в Токио. Първото поколение на студиото Cube, което бе използвано по време на Зимната олимпиада в Пьонгчанг, бе много важен етап  в нашето технологично развитие. Впоследствие Cube бе основен елемент в отразяването на тенис турнирите от Големия шлем, както и важна част от начина, по който се свързвахме с играчите. Сега сме готови да изведем Cube на изцяло ново ниво по време на Игрите в Токио. Надяваме се технологичният капацитет на студиото да направи изживяването още по незабравимо за зрителите на Discovery на всички платформи“.

Отразяване на Игрите и вълнуващо съдържание

Discovery ще отрази Олимпийските игри в Токио на няколко платформи, сред които стрийминг услугата discovery+, Eurosport и мобилното приложение Eurosport App. Discovery, в качеството си на „Дом на Олимпийските игри в Европа“, ще бъде единственото място, където може да бъде проследен всеки момент от Олимпиадата, като в 17-те дни на надпреварата феновете ще имат достъп до 3500 часа пряко предаване.

За предстоящите Олимпийски игри Discovery, чието спортно съдържание достига до 130 млн. зрители всеки месец, ще осъществява предавания на 19 езика в 50 европейски страни.

В добавка към преките предавания, Discovery ще предложи на зрителите и оригинални документални поредици, които ще предоставят на феновете уникална гледна точка към всички спортове, които са част от Олимпийската програма. В Olympics Unlocked ще вземат участие някои от най-изтъкнатите експерти на Discovery начело с петкратния олимпийски шампион по колоездене сър Брадли Уигинс, двукратният златен медалист по плуване Ален Бернар, както и шампионът по гимнастика от Игрите в Рио де Жанейро Фабиан Хамбюхен.

Най-квалифицираните експерти и най-качествените анализи

Екипът „Team Discovery” ще бъде съставен от 150 експерти и коментатори, отдадени на мисията да предоставят на зрителите несравнимо отразяване и анализи. Членовете на екипа, които имат общо 84 медала и 198 участия на Олимпийски игри, ще отразяват форума както на място в Токио, така и в европейските локации на Cube.

Андрю Джорджу, президент на спортния отдел на Discovery, сподели: „След едни много трудни 18 месеца, следващата седмица всички погледи ще се насочат към Токио, тъй като най-очакваната Олимпиада в историята наближава. Членовете на “Team Discovery” ще се трудят неуморно, за да превърнат Игрите в незабравимо изживяване за феновете. Нашата мисия за Токио 2020 е да отключим пълния потенциал на Олимпиадата. Иновативните технологии като Cube са един от начините, чрез които ще предоставим възможност на зрителите да предприемат това пътуване заедно с нас. Cube ще бъде съставната част на това, което ще направи нашето отразяване на Игрите несравнимо, заедно с безпрецедентния състав от спортни звезди и експерти, които ще участват в предаванията в различните страни“.

„В качеството си на „Дом на Олимпийските игри в Европа“ подхранвахме очакването с оригинални поредици от серията „Пътят към Токио“, а там ще отразим всеки един момент от игрите, така че всеки един зрител ще има възможността да създаде своя персонализирана Олимпиада чрез съдържанието на различните ни платформи“, добави Джорджу.

Новият химн на Олимпийските игри, композиран от носителя на „Оскар“ Стивън Прайс, е част от най-новия промо клип, посветен на надпреварата в Токио. Церемонията по откриването е на 23 юли, а Игрите ще бъдат излъчвани по discovery+, Eurosport и Eurosport App в 50 европейски страни.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg