Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Босият император

РЕЖИСЬОРСКИ БЕЛЕЖКИ - Босият император / информация за филма

The Barefoot Emperor 2019
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

РЕЖИСЬОРСКИ БЕЛЕЖКИ

08.7.2020  |   синефиш.бг
Хърватският остров Бриони е бил дом на динозаври, римляни и византийци. Австроунгарският елит се е радвал на красотата и природата му. Между 1947 и 1980 година Бриони е личният бахамски остров на Тито, където той кани да му гостуват стотици държавни глави и безброй холивудски звезди. Много от тях му поднасят като подаръци екзотични животни, които обитават мястото и до днес. Това всъщност е сцената, на която се разиграва нашата тревожно правдоподобна приказка.

На фона на Европа, която се срива, ние срещаме отново краля – една изгубена душа, която постепенно осъзнава факта как историята се готви да връхлети върху него като тихо цунами. Задаващата се буря носи името „Нова Европа“. Предвождани от съмнителни хора от Виена, стратезите на това ново обединение между държавите са превзели властта в пропадналата стара Европа. Основен акцент в плана им са специалните „центрове за посетители“, създадени за върховен  контрол  и  изхвърляне  на  всички  нежелани  индивиди  от  „новата“  Европа  на националните държави. Нашият крал с ужас научава, че е предложен за император на тази Нова Европа.

Той трябва или да приеме, или да заклейми тази нелепа идея. Ситуацията го кара да си задава въпроси: Кой е той всъщност? На какво е способен като публична личност? Би ли могъл да се справи със случващото се, без да продаде душата си? Има ли сили, за да повлияе на историята? Предишният ни филм („Белгийският крал“) завършва с признанието на краля, че най-много се страхува от това да се окаже само пътник. Е, сега го хвърляме в колосална главоблъсканица и той избира най-великото от всички оръжия – хумора. Основният  извор  на  нашето  вдъхновение  са политическите  вълнения  в  Европа  и извън  нея. Вградили сме във филма въпросите, които изгарят и нас самите.

Трябва ли историята непрестанно и неизбежно да се повтаря? Защо хората са толкова наивни и склонни така лесно да се поддават на омраза и страх? Как е възможно хората да смятат други човешки същества за боклук? Развиваме ли се? Или сме се запътили към нова мрачна ера? Кралят знае отговор

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg