Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Мега звяр

АКТЬОРСКИЯТ СЪСТАВ - Мега звяр / информация за филма

The Meg 2018
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

АКТЬОРСКИЯТ СЪСТАВ

06.8.2018  |   синефиш.бг
Само трима души са опитвали да се впуснат в спасителна мисия на 10 000 метра под водата. Но само един е оцелял, за да разкаже за случилото се: Джонас Тейлър.
    Преди пет години никой не повярва на думите на Джонас за появата на огромно същество, принудило го да се откаже от спасителната си мисия, довела до трагична загуба. „Този човек разказва нещо невероятно, но вместо хората да му повярват, те унищожават кариерата му“, отбелязва Ейвъри. „Джонас има нужда от своето изкупление“.

    Джейсън Стейтъм споделя: „Харесва ми битката на Джонас. Хората казват, че е луд и че си е изгубил ума. Но интуицията му подсказва, че под водата има нещо. И сега той трябва да докаже, че наистина е така“.

Актьорът разкрива, че има и друга причина да приеме ролята. „Имам опит в това да отнемам човешки живот пред камерата, но Джонас е човек, който е спасявал хора през целия си живот, и мисля, че това е прекрасно. Освен това той има страхотно чувство за хумор и мога да разбера някои от емоциите, които изживява. А физическите изисквания към ролята са нещо, с което съм много добре запознат. И имайки предвид всичко това, реших, че мога да пресъздам Джонас по най-правдивия начин“.
Според режисьора изпълнението на Стейтъм е много повече от правдиво. „Джейсън е от онези актьори, които на екрана ти вдъхват доверие, когато от него зависи всичко. Когато нещо се обърка, ще следвам съветите му; този човек ме кара да се чувствам в безопасност. Просто той винаги изглежда така. При Джейсън всичко е истинско; той не претупва каскадите си, физическото му присъствие е съвсем автентично. Той е силен, прям, забавен и точен и не можеш да откъснеш очи от него. Той е истинска кинозвезда“.
    Стейтъм допълва: „Джон бе отговорен за целия филм, но макар че взимаше работата си присърце, правеше всичко с известна доза забавление. Част от хумора във филма е резултат на неговото чувство за хумор. Той е истински комик и затова толкова го обичам. Той превърна нашата работа в невероятно забавление“.
    Джонас няма никакво намерение да се гмурка отново, но ще трябва да преодолее нежеланието си, след като изследователски екип, оглавяван от бившата му съпруга Лори, е нападнат от мегадолон на дъното на океана. С неработещи уреди и последни запаси кислород, изглежда невъзможно хората да бъдат спасени, а един човек на Мана Едно не може да чака повече. Докато Джонас пристигне, Суин вече пътува към екипажа.
    Ли Бинбин отбелязва: „Без да мисли за себе си, Суин се впуска да ги спаси. Тя е много смела жена, която е свикнала да се оправя сама, и си личи, че има огромна вътрешна сила.”
    „Бинбин ме впечатли още на първата ни среща и разбирам напълно защо тя е такава голяма звезда в Китай“, казва Търтълтоуб. „Тя е невероятно талантлива, но в ролята на Суин беше изправена пред предизвикателството да играе на чужд език. Добрият актьор си личи по това как изговаря репликите си, независимо на какъв език са, така че да звучи достоверно на екрана. Бинбин беше много упорита и успя да пресъздаде всички детайли, с които героинята й се откроява“.
Като главен морски биолог на Мана Едно, Суин не може да реагира адекватно на появата на огромната акула. „Тя е със смесени чувства, защото се раздвоява в тази ситуацията“, обяснява Бинбин. „От една страна, като учен тя е толкова развълнувана. Това е живо изкопаемо и тя иска да го изследва и да научи повече неща от миналото чрез него. Но от друга страна, това застрашава всички останали животни и цялата екосистема. Нейната основна цел винаги е била да защитава всички живи същества в океана, така че сега й е трудно да направи правилния избор“.
Точно това раздвоение е налице и при бащата на Суин, доктор Занг, легендарен океанограф, чиято мечта за ултрамодерна научна станция за изследване на океаните се реализира чрез Мана Едно. Уинстън Чао, който изпълнява ролята, споделя: „Доктор Занг трябва да реши какво да прави с това чудовище. Не му е лесно, защото огромната акула сее разруха и унищожение и заплашва баланса в природата. Той знае, че трябва да се опитат да я убият, но за него ситуацията е трагична, защото хората са изправени пред невероятно откритие, което трябва да унищожат“.
    Актьорът добавя, че харесва героя си, все пак „той е почтен човек, но това, което особено ме вдъхнови, беше сценария – просто е невероятно напрегнат и много ми хареса. А и за първи път се снимам в толкова мащабен екшън трилър, така че бях много развълнуван от участието си в него“.
    Чао има и специална връзка с Ли Бинбин, благодарение на която съвсем естествено влиза в ролята на неин баща. „Бинбин снима своя първи филм с мен“, разказва той. „Това беше преди 24 години, когато тя беше още студентка, а всъщност сме работили в три филма, преди този“.

    Суин и баща й не само работят, но и живеят на Мана Едно, а заедно с тях е и нейната 8-годишна дъщеря Меинг. Малкото момиче първо разбира, че огромната акула се е появила в дълбините на океана. „Тя поглежда през люка на наблюдателната палуба, на над 6000 метра под повърхността, и разбира, че един малък приятел се е отбил да ги види“, смее се Търтълтоуб.

    В ролята на Меинг е София Кей, която споделя: „Бях много развълнувана, че получавам ролята. Меинг е смела и умна и донякъде се държи като възрастен“.
Целият екип затрупва с хвалебствия своята най-малка звезда. „София е възхитителна млада дама със заразителна усмивка“, казва ди Бонавентура. „Тя е доста зряла за възрастта си, което се вижда както на екрана, така и в истинския живот“.

Търтълтоуб е съгласен. „София просто озарява екрана. А сцените между Меинг и Джонас са особено специални. Тя представя в различна светлина нашия герой“.
Доктор Занг носи идеята за създаването на Мана Едно, но не и парите за това. „Огромната впечатляваща апаратура за изследвания под вода не може да се създаде от само себе си, за нея са необходими много пари“, отбелязва Търтълтоуб. „Джак Морис е милиардерът инвеститор, който финансира цялата операция и очаква да спечели от нея“.

Рейн Уилсън, който играе Морис, отбелязва: „Целта на Мана Едно е да изследва океаните, но моят герой се надява освен това да разработят нови лекарства и технологии. Залогът за него е голям, но той очаква да бъде възнаграден за това“.
Актьорът продължава: „Винаги съм се интересувал да играя разнолики герои. Морис може да е много подъл, но не е типичният злодей. Много от комедийните елементи се дължат на факта, че той е като риба на сухо. Много е изразителен...“.
Докато повечето зрители познават Уилсън като комедиен актьор, „Рейн е също прекрасен драматичен актьор“, отбелязва Търтълтоуб. Той е разностранен талант и, точно като мен, се старае винаги да опитва нещо ново. За Рейн всичко започва с диалога“.

Уилсън признава, че когато му предлагат ролята, не знае много за мегалодон, но се оказва, че има сувенир от акулата вкъщи. „Моят син, който вече е 12-годишен, е луд на тема динозаври. Казах му, че ще участвам във филм за една гигантска акула, а той попита: Да не е мегалодон? И отиде да ми донесе зъб на акулата, който баба му била подарила. Той беше голям колкото главата му“.

Неговата колежка Руби Роуз отбелязва: „За мен беше много интересно това, че според медиите всеки между 9 и 15 години, включително по-малкият ми брат и мои братовчеди, могат да ви кажат всякакви подробности за мегалодон. Така че те ми обясниха с какво ще се сблъсквам във филма“.

Роуз е в ролята на Дакс, главен инженер в института Жанг и дизайнер на подводницата. „Обожавам това, което тя е проектирала, всички тези технологии за различни плавателни съдове и хидроплани, които виждате във филма. Страхотно е, че тази жена е създала всичко и се оправя с цялата техника по време на операцията. Джакс е много готина“, смее се тя.
Пейдж Кенеди е в ролята на Ди Джей, който управлява дистанционно плавателния уред без екипаж, който изследва океана. И точно така му харесва. Кенеди потвърждава: „Ди Джей казва: Да не сте полудели? Няма да се връщате там, за да преследвате това чудовище под водата! Колкото по-бързо избягате оттук, толкова повече не поглеждайте назад! Така смята той, докато всички останали се опитват да се уверят, че това чудовище няма да продължи да сее разруха и унищожение. Ди Джей трябва да реши дали да стои настрана или да вземе нещата в свои ръце и той заявява: време е да се докажа като герой“.

Двамата души от екипа на Мана Едно се познават отпреди с Джонас Тейлър, макар че мнението им за него е коренно различно. Клиф Къртис е в ролята на шефа на станцията Мак, отговорен за всяка операция и близък приятел на Джонас. Мак е също един от малцината, повярвали на версията на Джонас за събитията преди пет години. „Мак помни разказа на Джонас, че нещо ги е атакувало, а той знае, че Джонас е разумен човек“, казва Къртис. „Мак смята, че в дълбините на океана наистина има нещо. Мисля, че той се надява това да е така, за да има смисъл в случилото се преди, но все пак е доста шокиран, след като се оказва съвсем истинско“.

След като екипажа на подводницата е заседнал на повече от 11 000 метра под повърхността, „Мак се сеща, че Джонас е единственият човек в света, оцелял след като се е гмурнал за спасителна мисия под 10 000 метра“, продължава Къртис. „Той трябва да прецени рисковете дали да направят нещо, за което нямат никакъв опит, или да се обърнат към истински експерт. За него единственият избор е да повика своя стар приятел Джонас, който да свърши работата както трябва“.

Тази идея обаче предизвиква яростната съпротива от страна на лекаря на станцията, доктор Хилър, който всъщност е присъствал на тази съдбоносна спасителна мисия и никога не може да прости на Джонас за това, че жертва живота на техните приятели. Той никога не се отказва от своята диагноза: че Джонас страда от психоза в резултат на напрежението и затова се проваля. Робърт Тейлър, който играе доктор Хилър, споделя: „Моят герой е убеден, че това, което Джонас е направил тогава, е открита проява на страх. Той не смята, че на Джонас трябва да бъде възложена мисията. Според него той е най-лошият възможен избор за подобна задача“.

Все пак доктор Занг взима финално решението и той придружава Мак на среща с Джонас, с молба да се притече на помощ. Джонас се радва да види Мак и за него е чест да се запознае със Занг, но отговорът му е светкавичен и много категоричен – „не“... поне, докато Мак не му казва кой управлява потъналата подводница: Лори Тейлър.

Джесика МакНейми, която е в ролята на Лори, обяснява: „Джонас е твърдо решен да не се гмурка отново, докато не разбира, че неговата бивша съпруга е сред екипажа. Мисля, че много мъже биха оставили своите бивши съпруги на дъното на океана“, смее се тя, „но явно Лори е много мила бивша съпруга“.

Лори е лоцман на „Произход“, изследователската подводница на института. „Тя е много развълнувана от достигането на нови разкрития в науката“, казва МакНейми. „Дори след като са нападнати, тя се старае да поддържа духа на всички. Лори е много упорита“.
МакНейми добавя, че е силно заинтригувана да участва във филма. „Акулите винаги са ми били интересни. Когато си израснал в Австралия, няма как да не се замислиш за тях, докато си в океана“.

Останалите двама члена от екипажа на „Произход“ са мъж, известен само като Стената, изигран от Олафур Дари Олафсон, и Тоши, в чиято роля е Мейси Ока. Двамата са не само колеги, но и най-добри приятели. Олафсон отбелязва: „Веднага усещате колко са близки Стената и Тоши, което е много добре описано в сценария“.
„Връзката между двамата е наистина силна“, съгласява се и Ока, който отбелязва, че неговият герой също „обича това, с което се занимава. Той се е отдал прекалено много на чудесата на науката. Тоши има и съпруга, която му липсва, но в същото време го зове безкрайния син океан, така че той се посвещава на това да прави нови открития“.

Мисията на „Произход“ започва с откритие, което надминава и най-смелите мечти както на екипажа й, така и на наблюдателите от Мана Едно. След като екипажът преминава през сектор на дъното, изпълнен със сероводород, те с изумление откриват съвсем нова екосистема, с невиждани досега морски видове... включително гигантска праисторическа акула, смятана за отдавна изчезнала.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg